italinai_u_soku

„Azzuri“ protiv mafije

Italijanska će se reprezentacija najaktivnije koliko će moći uključiti u borbu protiv organizovanog sportskog kriminala, potvrdili su iz Italijanskoga fudbalskog saveza (FIGC).

„Azzurri protiv mafije“, nazvala je La Gazzetta dello Sport najnoviji projekt FIGC-a, o kojem je na konferenciji „Sport i nasilje“ u Bolonji govorio selektor reprezentacije Ćezare Prandeli.

Projekt uključuje obnovu sportskog centra u Kalabriji, na krajnjem italijanskom jugu, koji je zapušten i van upotrebnog stanja već dugi niz godina. On će se obnoviti da bi italijanska reprezentacija što češće mogla boraviti u njemu te se pritom posvećivati javnom promovisanju fair playa.

Povezana vest:  Monpelje - Ren 3:1

-Biće to izuzetna prilika poslati ispravnu poruku mladim ljudima s juga države – rekao je Prandeli dodavši:

-Svi oni koji su sudelovali u organizovanju nameštanja utakmica, ma kako se zvali, moraju skupo da plate. Želim, međutim, također naglasiti da nikoga ne smemo unapred osuđivati.

Proteklih je nedelja u Italiji zbog sumnji u nameštanje utakmica zbog dobiti na kladionicama uhapšeno 30-ak osoba. Pod istragom je 60-ak utakmica odigranih u italijanskoj prvoj, drugoj i trećim ligama.

Povezana vest:  SP U20 NOVI ZELAND, Srbija savladala Meksiko