rad_vs_indjija_7_kolo_1

LIGA EVROPA

Petrović: Rad je favorit, ali treba poštovati protivnike

 

Trener Rada Slavko Petrović rekao je danas da njegova ekipa ne beži od uloge favorita u dvomeču sa Tre Penom iz San Marina, ali je istakao da svaki tim u Evropi zaslužuje poštovanje.

-Zadovoljni smo protivnikom na početku kvalifikacija i ne bežimo od uloge favorita, ali svaki rival koji ima priliku da igra u Ligi Evropa zaslužuje naše poštovanje. Moraćemo maksimalno da se angažujemo da bismo prošli u sledeće kolo. Učinićemo sve da naše želje pretočimo u plasman u drugo kolo kvalifikacija“, rekao je Petrović.

Povezana vest:  Rednap ne želi da proda Modrića

Ekipa Rada, koja je prošlu sezonu završila na četvrtom mestu, trenutno se nalazi na pripremama na Tari. U prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, „azuri sa Banjice“ biće domaćini 30. juna na stadionu Obilića. Revanš je sedam dana kasnije u Rimu i najverovatnije će se igrati u večernjem terminu.

Tre Pene je 2010. godine takođe igrao kvalifikacije za Ligu Evropa, a tada je ubedljivo izgubio od hrvatskog Zrinjskog koji je pobedio 9:2 u prvom i 4:1 u drugom meču. Rad su na žrebu u Nionu danas predstavljali generalni direktor Nebojša Lukić i generalni sekretar Nenad Popović.

Povezana vest:  Venger i Nasri kažnjeni jednom utakmicom suspenzije

Lukić je rekao da je bio počastvovan što je Rad posle 22 godine ponovo učesnik u evropskim takmičenjima.

-Ovo je bio istinski spektakl i velika je čast što je Rad posle 22 godine ponovo deo fudbalske Evrope. Objektivno smo zadovoljni rivalom iz prvog kola, ali moramo na terenu da potvrdimo opravdanost svojih ambicija i želja. Već smo stupili u kontakt sa predstavnicima kluba iz San Marina, koji su uglavnom Italijani i koji imponuju svojim ponašanjem i profesionalnošću – rekao je Lukić.

Povezana vest:  Zenit i Lokomotiva podelili bodove

Lukić je rekao da će organizacija oba meča ispuniti sve standard UEFA.

Ako Rad prođe u drugo kolo, protivnik će mu biti Olimpijakos iz grčkog grada Volosa. To je klub osnovan 1937. godine i, kao i svoj slavniji imenjak, nosi crveno-bele dresove, a sastavljen je uglavnom od internacionalaca.