fifa

Potpredsednik FIFA podneo ostavku

 

Potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Džek Vorner podneo je danas ostavku na sve dužnosti u fudbalu zbog povezanosti sa korupcijskim skandalom prilikom kampanje za izbor predsednika FIFA.

Uticajni predsednik federacije KONKAKAF (Severna i Srednja Amerika i Karibi) 68. godišnji Jamajčanin je prošlog meseca suspendovan nakon optužbi da je kupovao glasove kako bi predsednik Azijske fudbalske federacije Mohamed bin Hamam, tadašnji protivkandidat Sepa Blatera, dobio predsedničke izbore.

Povezana vest:  Bajern silan u Paderbornu, remiji Šalkea i Leverkuzena

-Vorner napušta FIFA posle gotovo 30 godina, a nakon što je podneo ostavku Etički odbor obustavlja sve disciplinske mere protiv njega – saopštila je svetska „kuća fudbala“.

Vorner i Bin Hamam su osumnjičeni da su ponudili 40.000 dolara šefovima nacionalnih saveza KONKAKAF na konferenciji na Trinidadu 10. i 11. maja da bi glasali za predsednika Azijske federacije na kongresu FIFA.

Povezana vest:  Buran remi Zvezde i Partizana u 159. derbiju

Sumnje u korupciju izneo je generalni sekretar KONKAKAF Čak Blejzer, nakon čega je usledila suspenzija, a Bin Hamam je povukao kandidaturu za predsednika FIFA.

Blater je potom 1. juna u Cirihu kao jedini kandidat dobio četvrti uzastopni mandat za fuknciju koju obavlja od 1998. godine.