zlatan_ibrahimovic_svedska

Ibrahimović zgromio Engleze u Stokholmu

 

Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Stokholmu selekciju Engleske sa 4:2, a meč je obeležio četvorostruki strelac Zlatan Ibrahimović. Fantastični napadač Pari sen Žermena potvrdio je da je jedan od najboljih u svetu. Na utakmici kojom je otvoren novi nacionalni stadion zaslužio je prave ovacije nakon što majstorijama i spektakularnim golovima prosto „zgromio“ selekciju „Gordog Albiona“.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Klubovi međusobno duguju 300.000 evra

Ibrahimović je postigao vodeći gol za domaćina, Englezi su preokrenuli na 2:1, ali se u nastavku kapiten selekcije „tri krune“ prosto poigravao sa njima. Ibrahimović je bio jednostavno nezadrživ, a neverovatni golovi kojima je Švedska izborila vrednu pobedu nad renomiranim protivnikom dugo će se vrteti na TV „špicama“.

Fenomenalni Ibrahimović pokvario je jubilej Stivena Džerarda, koji je večeras odigrao 100. utakmicu u dresu reprezentacije Engleske.

Povezana vest:  ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA, Čelnici Bejerna i PSŽ-a nezdovoljni žrebom

U najavljivanom „ratu“ između tradicionalnih rivala Holandije i Nemačke u Amsterdamu nije bilo ništa pošto su odigrali bez golova (0:0), dok je istim rezultatom završen i prijateljski susret između Saudijske Arabije i Argentine, predvođene Leonelom Mesijem.

Od protivnika Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo sveta uspešni su bili Škoti, koji su pod vođstvom privremenog selektora Bilija Starka kao gosti pobedili Luksemburg (2:1), i Makedonci, koji su u Skoplju nadigrali Slovence (3:2).

Povezana vest:  Mojes: Vidić je najbolji defanzivac sa kojim sam radio

Belgija je poražena na gostovanju u Rumuniji (2:1), dok je Hrvatska u Rijeci odigrala protiv selekcije nacionalne lige nerešeno 1:1.

Francuska je pomalo neočekivano slavila u Parmi protiv domaćina Italije (2:1), a Obala Slonovače, predvođena Didijeom Drogbom, u Lincu je deklasirala domaćina Austriju (3:0).