partizan_pripreme_pohorje

Partizan stigao na Pohorje!

 

Crno-beli takmičarski pogon od danas se preselio u Sloveniju, na Pohorje, gde će obaviti drugi deo priprema za novu sezonu. Prvotimci su jutros krenuli iz Beograda avionom do Ljubljane i tamo ih je sačekao klupski autobus i dovezao na odredište, gde će ostati sve do 3. jula.

Topli dani i hladnjikave noći na 300 metara nadmorske visine dočekali cu crno-bele na Pohorju. Vreme je sunčano, temperatura oko 23 stepena uz povremeni blagi povetarac, a destinacija sledećih dana biće hotel  Arena.

Inače, jedna zanimljivost se desila tokom jučerašnjeg dana, kada su novinari krenuli autobusom ka Sloveniji. Na granici Srbije i Hrvatske sačekala ih je policijska pratnja i ispratila sve do granice sa Slovenijom, radi sigurnosti. Međutim, po rečima kolega, za to uopšte nije bilo potrebe, čak su u pojedinim delovima Hrvatske ljudi sa oduševljem gledali Partizanov autobus i zastalkivali da bi ga fotografisali.

Povezana vest:  Mišel Platiti: EURO 2012 će biti praznik fudbala

Dok su novinari i Albert Nađ (i on je stigao juče sa izveštačima) iščekivali ekspediciju Partizana iz Ljubljane, povela se zanimljiva nostalgična diskusija o prošlim fudbalskim vremenima, sa posebnim osvrtom na špansku Primeru, gde je nastupao Albert. Spomenuti su mnogi asovi, poput – Ronalda, Rivalda, Raula, Kika, Alfonsa, Olija, Onopka, Viskaina, Valerona…Posebno je bilo zanimljivo čuti iz usta Adija, kako je bilo igrati sa njima, a još više protiv njih…

Povezana vest:  Raul na kraju sezone odlučuje o eventualnom povlačenju

Odmah po pristizanju takmičarske ekspedicije tačno u 12.00h i smeštanju u sobe, Stanojević je na molbu novinara održao brifing i izneo prve utiske po dolasku na Pohorje, a kako je napomenuo tokom razgovora, plan treninga i vreme održavanja istih napraviće pre večerašnjeg treninga, na licu mesta, zbog meteoroloških prilika. Dok se pripremao brifing, odjednom se stvorila grupa klinaca u potrazi za autogramima i Stanojević je proveo par trenutaka u ćaskanju sa njima. Interesantno je da su svi klinci stigli iz Srbije i na pitanje za koga navijaju, u jedan  glas su odgovorili: Za Partizan!

Prvi trening je već dogovoren i održaće se u 19.00h, a pre toga u 16.00h biće održan sastanak sa igračima, kada će im se prezentovati sve ono što će se raditi ovih dana na prirpemama. Pre toga sledi ručak i odmor. Vredno pomena je i to da je zajedno sa crno-belima u hotelu i ekipa Kopra.

Povezana vest:  Kasiljas doživeo srčani udar na treningu

Trener Stanojević je na pripreme doveo 27 igrača (Ivanov stiže večeras iz Beča):

–  Stojković Vladimir, Ilić Radiša, Živković Živko, Miljković Aleksandar, Aksentijević Nikola, Savić Stefan, Stanković Vojislav, Volkov Vladimir, Davidov Aleksandar, Otašević Vladimir, Frimpong Abraham Akwasi, Marković Saša, Brašanac Darko, Petrović Radosav, Kamara Mohamed, Ilić Saša, Tomić Nemanja, Babović Stefan, Babić Dejan, Vukić Zvonimir, Ninković Nikola, Šćepović Marko, Jovančić Vladimir, Marković Lazar, Diarra Lamine, Filipović Nenad, Ivanov Ivan.