Partizan Jesenice_6112010

HOKEJ NA LEDU

Savez stao u odbranu HK Partizan

 

Savez hokeja na ledu Srbije pridružuje se apelu Hokej kluba „Partizan“ u nadi da ce odgovorni za obezbedivanje uslova za takmicenje reagovati na adekvatan način i pomoći kako Hokej klubu „Partizan“, tako i srpskom hokeju uopšte.

Kao što je u saopštenju za javnost HK „Partizan“ navedeno, u godini u kojoj je HK „Partizan“ postao prvak SLO lige, a nacionalne selekcije, u momentu kada je IIHF izvršio promenu formata takmicenja ostale u kvalitetnijim grupama svetskog prvenstva u hokeju na ledu, dolazi do neželjene situacije. Nemogucnost formiranja ledene površine u Ledenoj dvorani „Pionir“ u potpunosti ugrožava ucešce HK „Partizan“ u regionalnim ligama, a podsecamo da je ambicija HK „Partizan“ ove godine ucešce u MOL ligi (Madarska regionalna liga) koja ima izuzetno visok kvalitet. Na ovaj nacin onemogucava se i razvoj srpskog hokeja uopšte, jer je HK „Partizan“ okosnica seniorske reperzentacije Srbije u hokeju na ledu. Jednom recju, ako HK „Partizan“ ne obezbedi ucešce u jakoj regionalnoj ligi direktne posledice snosice i reprezentacija Srbije i hokeju uopšte.

Povezana vest:  BOĆANJE, Kanarevo brdo pobednik turnira u Altini

Zbog toga se pridružujemo apelima HK „Partizan“ da se zajednickim snagama uz ucešce svih zaintresovanih strana obezbedi minimum uslova za treniranje i takmicenje HK „Partizan“ u septembru ove godine, posebno obzirom na činjenicu da je HK „Partizan“ ponudio neka moguća rešenja.