trening_slovenija_1

PRIPREME PARTIZANA U SLOVENIJI

Radno od starta

 

Crno-beli fudbalski pogon je odradio prvi trening u prelepom ambijentu Pohorja, na temperaturi  od 23 stepena i terenu koji je udaljen 5 minuta od hotela . Okružen šumom zaista deluje kao raj na zemlji, ali samo za turiste i novinare koji sve to posmatraju sa ‘bezbedne daljine’.

Prvi trening je trajao oko sat i po, a sve je počelo sa kondicionim trenerom Mišom Filipovićem. Na ‘meniju’ su bile vežbe u parteru i rastrčavanja, koja su igrači sami dozirali prema osećaju. Natavak zagrevanja je bio veoma interesantan i neuobičajen: Igrači su podeljeni u 3 grupe i držeći se međusobno za ruke kao da igraju kolo u punom trku su se dodavali sa loptom, koja pritom nije smela da padne na zemlju.

Povezana vest:  Bonuči razoružao razbojnika

Posle dobranog zagrevanja, na red je došao poligon sa ‘plastičnim igračima’ između kojih se vežbala razmena pasova, a poslednji pas Stanojević je insistirao da igrači sami improvizuju i osmisle akciju sa ciljem da svaka akcija bude različita jedna od druge uz šut na gol. Sve to sa samo jednim kontaktom…

Poslednja faza treninga bila je igra na skraćenom terenu. Uvežbavan je presing i iznošenje lopte, nakon što je oduzmu od protivnika. Akcenat je bio na tome da se igra sa samo jednim dodirom ili maksimalno sa dva, i što je još važnije, Sale je tražio od igrača da uvežbavaju brzu transformaciju iz odbrane u napad i obrnuto. Drugim rečima, kada jedna ekipa oduzme loptu da je sa što manje kontakata što pre ‘utera’ u mrežu, a ekipa koja izgubi loptu da proba što pre da preseče napad ekipe koja im je oduzela loptu.

Povezana vest:  Nenad Kovačević: Žreb nam nije bio naklonjen!

Odvojeno od ekipe sa strane su trčali: Raća Petrović, Tomić, Saša Marković i Miljković. Ceo trening je posmatrao pomoćni trener reprezentacije Slovenije Milan Miklavič. Sutrašnji trening je predviđen da se odradi u 10.30h na travi, ali pre toga ide se u teretanu.

Negde oko 22.30h u hotel je stigao i Bugarin Ivanov, koji se od sutra priključuje treninzima, a u posetu crno-belima sutra stiže i bivši as Partizana, a sada sportski direktor Maribora, Zlatko Zajko Zahović.

Povezana vest:  Stanković: Teško je iz dnevne sobe misliti na Ligu šampiona

Pre treninga pojavio se još jedan gost iz Maribora, široj javnosti ne baš poznat, ali svim starim Partizanovcima veoma poznat: Anton Toni Drašler. To je jedan gospodin od 60 i kusur leta, za koga smemo da se zakunemo da je bio i ostao najveći Partizanovac (zajedno sa celom porodicom) u Sloveniji, ako ne i šire. Inače, on je i organizator Partizanovog kampa svake godine na Pohorju, a krajem 70-tih godina među prvima u tadašnjoj SFRJ je organizovao klub navijača Partizana u Mariboru.