FUDBALSKA-LOPTA

Kapiten Australije optužen da je podbunjivao saigrače

Kapiten fudbalske reprezentacije Australije Nil Lukas rekao je danas da razmišlja da tuži izdavača knjige u kojoj se navodi da je on izazvao pobunu protiv selektora pre prve utakmice prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Nil je tvrdnju nazvao „skandaloznom“ i rekao je da nije održao nikakav motivacioni govor pre meča sa Nemačkom, koji su „kenguri“ izgubili sa 4:0.

Australijski defanzivac rekao je da je uvek bio u dobrim odnosima sa selektorima i da ni tadašnji Pim Verbek nije bio izuzetak.

Povezana vest:  UEFA: Utakmica između Italije i Srbije biće registrovana sa 3:0 za domaće

-Cilj mi je da sačuvam svoju besprekornu reputaciju, jer sam dugi niz godina radio na održavanju svog dobrog i pozitivnog imidža u svetu sporta. Koristiću sva sredstva u zakonskim okvirima da pobijem ove skandalozne optužbe. O ovome ću narednih dana razgovarati sa svojim menadžerima i advokatima – rekao je Nil.

Poznati sportski komentator i član Etičke komisije FIFA Les Marej optužio je Nila u svojoj knjizi „Svetska igra-Priča o tome kako je fudbal postao globalan“(The World Game: The Story of How Football Went Global) da je rekao selektoru da napusti svlačionicu, a onda od saigrača tražio da ne poštuju odbrambenu taktiku trenera.

Povezana vest:  Stevanoviću ugrožena bezbednost u Gani

Verbek je još pre Svetskog prvenstva rekao da neće produžavati ugovor sa selekcijom Australije. On je žestoko kritikovan zbog odluke da protiv Nemačke igra bez napadača i ide na nerešen ishod.

Nekoliko Nilovih saigrača, među kojima je i Kreg Mur, stali su na stranu 33-godišnjeg kapitena i opovrgli Marejeve navode o pobuni.

Nil je bio odbrambeni igrač Evertona i Vest Hema, a trenutno je bez angažmana pošto je završio ugovor sa Galatasarajem.

Povezana vest:  Bosingva na korak od Trabzonspora

Sporni navodi iz knjige brzo su se raširili Australijom pošto je knjiga juče objavljena. Marej je rekao da ostaje pri svojim tvrdnjama i da ne želi da otkrije izvor informacija.

Australija je završila takmičenje u grupnoj fazi Svetskog prvenstva sa četiri boda. Pored poraza od Nemačke remizirala je sa Ganom i pobedila Srbiju.