vladan_lukic_cz_2

Lukić potvrdio da neće doće na sastanak IO FSS

 

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić saopštio je danas ni on, ni njegovi saradnici neće prisustvovati sastanku Izvršnog odbora FSS u četvrtak na kome će se raspravljati o inicijativi crveno-belih za vanredne izbore u nacionalnoj fudbalskoj organizaciji. Lukić je naveo da je klub ovakvu odluku doneo jer, kako se navodi u saopštenju, FSS do sada nijednom nije pozvao predstavnike Zvezde na sednice bilo kog organa koji su donosili važne odluku o domaćem fudbalu.

Povezana vest:  Kristić: Biće teško protiv Hajduka, ali idemo na pobedu

Predsednik FSS Tomislav Karadžić juče je pisanim putem pozvao predstavnike Zvezde na sednicu IO u Staroj Pazovi u četvrtak.

-U pismu koje ste mi uputili, kao i u medijima, unapred ste najavili da će Izvršni odbor doneti odluku o zakazivanju vanrednih izbora u FSS. Tako ste potvrdili naše uverenje da samovoljno upravljate fudbalskom organizacijom i da legalni organi služe samo za pokriće vaših odluka koje se često donose i van saveza – kaže se u Lukićevom saopštenju.

Povezana vest:  Konte: I dalje možemo da osvojimo sve trofeje

Crvena zvezda je javnosti predstavila i predlog za reformu domaće Super lige, a Lukić je naveo da je taj dokument poslat i svim članovima ovog takmičenja. On je dodao da je potrebno da se održi sastanak na kome bi predstavnici klubova, sindikata igrača, Zajednice Superligaša i FSS raspravljali o Zvezdinom predlogu.

Prema statutu FSS, za raspisivanje vanrednih izbora potrebno je da takvu inicijativu podrži trećina članove skupštine te organizacije.

Povezana vest:  Težak zadatak za Leonarda na debiju u Interu