jelensuperliga logo

Zajednica superligaša odbila oba Zvezdina predloga

 

Izvršni odbor Zajednice fudbalskih superligaša Srbije odbio je danas predloge rukovodstva Crvene zvezde o reorganizaciji elitnog ranga takmičenja i raspisivanju vanrednih izbora u nacionalnom savezu (FSS).

Generalni sekretar Zajednice Miodrag Janković istakao je da je inicijativa „crveno-belih“ za promene u eliti pozdravljena, ali su predstavnici većine klubova odbacili predlog smatrajući da se još nisu stekli uslovi za takvu akciju.

Povezana vest:  Guti optužen za vožnju u pijanom stanju

Dvokružni sistem takmičenja sa 16 klubova koji se bore za titulu državnog prvaka biće, prema Jankovićevim rečima, na snazi još dve godine.

Prvi operativac Zajednice ocenio je manjkavim predlog Zvezdinog rukovodstva prema kojem bi za suđenje umesto dosadašnje komisije bio odgovoran komesar, po mogućstvu stranac od autoriteta, istakavši da bi time bila „umanjena vrednost domaćih arbitara“.

Povezana vest:  FIFA kritikuje izgrednike, francusko ministarstvo organizatore

Jankovih je najavio da će Zajednica superligaša „u najskorije vreme“ formirati radnu grupu, koja će imati zadatak da do kraja godine konkretizuje predlog boljeg finansiranja srpskog prvenstva.

Članovi Izvršnog odbora Zajednice nisu dali „zeleno svetlo“ inicijativi našeg najtrofejnijeg kluba za raspisivanje prevremenih izbora u FŠ, smatrajući da je ona nepotrebna, s obzirom da je termin redovnih izbora u julu sledeće godine.

Povezana vest:  Princ Ali: Čelnici FIFA znali za korupciju