michael_platini_1

Platini: Volim Murinja i pored njegovih gluposti

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je danas da voli trenera madridskog Reala, Portugalca Žozea Murinja, i pored gluposti koje su svojstvene trofejnom stručnjaku.

-Imam posebno poštovanje prema Murinju i njegovom radu – istakao je Platini u intervjuu tiražnom španskom sportskom dnevniku „Marka“.

Prvi čovek ekvopskog fudbala smatra da je šef stručnog štaba „kraljevskog kluba“ zaslužio tri utakmice suspenzije zbog izjave koju je dao po završetku prve utakmice polufinala Lige šampiona protiv Barselone prošle sezone.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Cezar kritikovao lopte kojima će se igrati na SP

-Murinjo je tada pričao gluposti – ocenio je Platini insistirajući da njegovo veliko poštovanje prema kontroverznom Portugalcu „ne treba nipošto shvatiti kao odbranu postupaka prestupnika“.

Govoreći o zahtevu čelnika Reala za umanjiivanje kazne Murinju, o kome će Disciplinska komisija UEFA odlučivati 29. jula, Platini je rekao da ne želi da se meša u rad nadležnih organa.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda OFK Beograda protiv Ravana iz Bakua

-Znam da bi vi novinari voleli da se objavi kako je Platini intervenisao ili će intervenisati da se Murinjo pomiluje, ali ja znam šta je moj delokrug rada. Odluku o Murinjovoj kazni doneće ‘disciplinci’, a ne predsednik – poručio je Platini.

On je podsetio da je u igračkoj karijeri imao veoma dobre odnose sa sudijama čak i kada je dobijao javne opomene od njih.

Povezana vest:  Fudbalsko leto uz adidas popuste

-Kada sam bio mali i nemiran dečko, dobijao sam od oca šamare za prestupe. On me nije tukao zato što me je mrzeo, već za moje dobro – zaključio je Platini.

Osim tri utakmice suspenzije, Murinjo je kažnjen i sa 50.000 evra novčane „globe“.