italija_reprezentacija_treningSP JAR, ITALIJA – NOVI ZELAND

Italijani protiv Novog Zelanda na „popravnom“

 

Nakon nerešenog rezultata u duelu sa Paragvajem na početku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, reprezentaciju Italije sutra u Nelspruitu očekuje drugi rival na putu ka odbrani titule – državni tim Novog Zelanda koji je u prvom kolu neočekivano osvojio bod protiv Slovačke.

U taboru „azura“ uvereni su da ih očekuje daleko lakši protvnik nego što je to bio slučaj sa neugodnim Paragvajcima na premijeri.

Umesto povređenog Đanluiđija Bufona gol Italijana čuvaće 27. godišnji čuvar mreže Kaljarija Federiko Marketi, koji je branio u drugom poluvremenu utakmice protiv Paragvaja. Marketi je do sada zabeležio samo šest nastupa za drzavni tim i mnogi se plaše njegovog neiskustva.

Povezana vest:  Beograd domaćin fudbalskog Mundijala za školarce

-Upoznati smo sa kvalitetima Novozelanđana. Njihove glavne odlike su fizička snaga i premoć u skok-igri – ocenio je Marketi.

Levi bek Domeniko Krišito, koji je bio jedan od boljih među „azurima“ na premijeri, pohvalio je reprezentaciju Novog Zelanda napomenuvši da se radi o „kvalitetnom timu“.

-Da bismo ih pobedili potrebno je da spustimo loptu na zemlju i dominiramo terenom. Njihovo jedino oružje su prekidi, koji umeju da budu pakleni – preneo je imrpesije o sutrašnjem protivniku Krišito poručivši da je jedina opcija za Italijane pobeda.

Slaba igra italijanskih napadača Vićenca Jakinte i Alberta Đilardina protiv Paragvaja uslovila je da selektor Marčelo Lipi razmišlja o izmenama pred meč sa ekipom iz Okeanije, a kao alternative nameću se napadač Sampdorije Đanpaolo Pacini i prvi strelac kalča Antonio Di Natale.

Povezana vest:  Đukić: Nemam šta da zamerim ekipi

Italijanski mediji kritikuju Lipija što nije uvrstio u startnu postavu Maura Kamoranezija, koji bi nadomestio nedostatak kreacije usled izostanka povređenog Andree Pirla. Prema poslednjim informacijama „mozak“ italijanske ekipe biće spreman za okršaj sa Slovačkom u trećem kolu, 24. juna u Johanezburgu.

U ekipi Novog Zelanda vlada odlična atmosfera nakon remija sa Slovačkom. Zamenik kapitena Tim Braun oporavio se od povrede ramena i spreman očekuje duel sa aktuelnim svetskim šampionom.

-Na redu je utakmica u kojoj naš državni tim ne može ništa da izgubi pošto niko ne očekuje da uradimo nešsto pozitivno protiv Italijana. Izaći ćemo na teren sa željom da se pokažemo u najboljem izdanju i da vidimo gde smo u odnosu na najjače timove na svetu – poručio je Braun.

Povezana vest:  AFRIČKI KUP NACIJA 2012, Gana u polufinalu afričkog Kupa nacija

Sutrašnji rivali odigrali su do sada samo jednu utakmicu, prošle godine neposredno uoči Kupa konfederacija u Južnoj Africi, a pobedili su „azuri“ sa 4:3.

Utakmica Italija – Novi Zeland igra se sutra od 16 časova na stadionu „Mbombela“ u Nelspruitu, a sudiće Kalos Batles (Gvatemala). Njemu će pomagati Leonel Leal (Kostarika) i Karlos Pastrana (Honduras).

Verovatni rivali:

Italija: Marketi, Zambrota, Kanavaro, Kjelini, Krišito, Montolivo, De Rosi, Markizio, Jakinta, Đilardino, Pepe.

Novi Zeland: Paston, Rid, Nelsen, Vicelić, Smit, Lokhed, Bertos, Eliot, Šmelc, Kilen, Falon.