dragoslav_sekularac

Promovisana knjiga o Dragoslavu Šekularcu

Knjiga u legendarnom fudbaleru Dragoslavu Šekularcu – „Ja, Šeki“, autora Jova Vukovića, promovisana je danas u beogradskom Domu sindikata.

U knjizi je predstavljen „portret“ druge Zvezdine zvezde, uz mnogobrojne anegdote iz Šekularčeve blistave i burne karijere, koje je Vuković nakon višemesečnih razgovora sa fudbalskim asom plasirao na sjajan način. Zanimljivu priču prate i autentične fotografije.

„Divio sam se Šekularcu, iako sam vatreni Partizanovac, a ovom knjigom hteo sam da se poklonim njegovoj igračkoj i ljudskoj veličini. Želim da i mlađa populacija zna da je velikih igrača bilo i pre Pelea i Maradone. Bilo je zadovoljstvo razgovarati sa Šekijem, a ja i dalje ostajem Partizanovac, ali i veliki poklonik tog legendarnog fudbalera“, izjavio je autor knjige, inače, nekadašnji novinar Tanjuga.

Povezana vest:  Roben: Ponosan na 2010, uzbuđen zbog Brazila

Šekularac je izjavio da je ponosan na sve koji su danas došli na promociju knjige.

„Svi ovde prisutni pravi su i iskreni prijatelji. Mnogo toga je već rečeno, tako da skoro nemam šta da kažem, nemam vise nijedan dribling. Čast mi je što je ovde i predsednik Zvezde Vladan Lukić, verovatno je klubu potreban neki kvalitetan fudbaler, ali ja više ne mogu da igram“, izjavio je Šekularac u prepoznatljivom stilu, u prisustvu brojnih poznatih fudbalskih ličnosti.

Povezana vest:  Dodić: Nadam se da ćemo nastaviti seriju dobrih rezultata

„Šeki je predstavljao sinonim za majstorstvo, maštovitost i duhovitost kao retko ko, bio je najomiljenija zvezda među Zvezdinim zvezdama. Crvena zvezda je bez Šekija u timu bila kao buket cveća bez mirisa. Jedan je od junaka naše mladosti, legenda Beograda, svestran, obdaren i duhovit čovek, koji se rađa jednom u sto godina“, izjavio je Šekularčev prijatelj i savremenik, akademik Matija Bećković.

Povezana vest:  Od sutra na stadionu Partizana u prodaji ulaznice za Jang Bojs