Mirko Lekic, Mirko Poledica, Vlade Divac, Dejan Simic

USPOSTAVLJENA SARADNJA IZMEĐU OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE I SINDIKATA PROFESIONALNIH FUDBALERA „NEZAVISNOST“

U sedištu Olimpijskog komiteta Srbije danas je potpisan Memorandum o razumevanju između Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i Sindikata profesionlanih fudbelera „Nezavisnost“ (SPFN).

Saradnja koja se uspostavlja potpisivanjem ovog Memoranduma realizovaće se u okviru programa OKS „Karijera posle sporta“, kao i u oblasti mirnog rešavanja sporova u sportu. Na ovaj način OKS i Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ iskazuju spremnost da kontinuiranim i posvećenim pristupom, zajedno rade na platformi za realizaciju zajedničkih ciljeva i sprovođenju zajedničkih aktivnosti.

U delu mirnog rešavanja sporova u oblasti sporta SPFN će se zalagati da se mirno rešavanje sporova sprovodi pred Stalnom sportskom arbiztražom (SSA) OKS, sugerišući svojim članovima da prilikom zaključenja Ugovora insistiraju na unošenju arbitražne klauzule o nadležnosti SSA.

Povezana vest:  Labadi kažnjen zbog ujedanja protivnika

Memorandum su potpisali predsednik OKS Vlade Divac i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” Mirko Poledica.

-Drago mi je da nas je OKS prepoznao kao partnera. Imamo zajedničke ciljeve da radimo na stvarawu bolje budućnosti profesionalnih sportista. OKS je pokazao razumevanje za probleme sa kojima se susrećemo – izjavio je Mirko Poledica predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost.“

Predsednik OKS Vlade Divac rekao je:- Veoma mi je drago da su ljudi iz Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ uvideli kvalitet programa „Karije posle sporta“ i potrebu da se i profesionalnim fudbalerima pruži podrška u fazi okončanja njihovih sportskih karijera i prelaska na poslovni teren. Drugi deo saradnje koji se uspostavlja ovim Memorandumom odnosi se na mirno rešavanje sporova u sportu. Naime, donošenjem novog Zakona o sportu ustanovljena je nadležnost Stalne sportske arbitraže Olimpijskog komiteta Srbije da arbitražno rešava sporove za olimpijske i paraolimpijske sportove.

Povezana vest:  Princ Ali: Fifa nema kredibilitet sa Blaterom

Predsednik Stalne sportske arbitraže OKS Dejan Simić dao je više informacija o budućem delovanju ovog organa.

-U predstojećem periodu potpisaćemo arbitražne sporazume sa članovima OKS kojima će se precizirati način delovanja ovog Stalnog sportskog suda. U zavisnosti od kapaciteta konkretnog saveza, odnosno mogućnosti da samostalno formira arbitražu, arbitražnim sporazumom će se utvrditi prvostepena ili drugostepena nadležnost Samostale sportske arbitraže OKS.

Povezana vest:  Nigerija srušila Obalu Slonovače za polufinale KAN

Kroz saradnju na projektu „Karijera posle sporta“ koji je OKS pokrenuo 2009. godine sa ciljem da se sportistima pruže saveti i pomoć prilikom i posle prelaska sa sportskog na poslovni teren, SPFN će kao jedan svojih prioriteta u narednom periodu, definisati pružanje podrške profesionalnim fudbalerima, kroz planiranje i pripremu okončanja sportske karijere i početak novog poglavlja u njihovim životima.