indjija_vidjev

Inđija nezadovoljna odlukom Karadžića

 

Fudbalski klub Inđija saopštio je danas da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić odbio zahtev tog kluba da njegovi predstavnici prisustvuju sednici Izvršnog odbora (IO FSS), a takva odluka ocenjena je kao „neprimerena i neprihvatljiva“. IO FSS sutra će na sastanku u Staroj Pazovi, u 12.00, odlučiti koji klub će popuniti upražnjeno mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a.

-Povodom odluke predsednika FSS-a Tomislava Karadžića da odbije zahtev u kome smo tražili da predstavnici Inđije prisustvuju sednici IO FSS-a, obaveštavamo javnost da je to za naš klub neprimereno i neprihvatljivo – poručio je u saopštenju predsednik Upravnog odbora Inđije Slavko Puvača.

Povezana vest:  Šaponjić potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom

Želju da se naredne sezone takmiče u najvišem rangu srpskog fudbala istakli su Novi Pazar, koji je prošlu sezonu završio kao treći u Prvoj ligi i Inđija, koja je bila pretposlednja na tabeli Super lige.

-Ni u jednom normalnom demokratskom društvu ne postoji ‘tajnost’ u radu kakva se očigledno sprema kada je ova sednica u pitanju. Zbog toga, očekujemo da javnost bude upoznata s tim ko je i kako od članova IO FSS-a glasao, jer su lična odgovornost i javnost u radu temelj demokratskog društva, a nadamo se i FSS-a – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Agireče srušio Barselonu, slavlje u San Sebastijanu

Iz Inđije su poručili da očekuju da Karadžić „promeni svoj stav i dozvoli prisustvo sednici“ predstavnicima tog kluba, kako bi „dobili priliku da članovima IO FSS-a iznesu svoje argumente za učešće u Super ligi“.

-U protivnom, s pravom ćemo posumnjati da kriterijumi zbog kojih će jedan od klubova popuniti Super ligu neće biti plan, program i uslovi za takmičenje, već da će odluka biti doneta na osnovu političkih i finansijskih pritisaka – dodaje se u saopštenju Inđije.

Povezana vest:  Krunić: Protiv Rada sve zavisi od nas