mesi_argentina_vs_kostarika

COPA AMERICA 2011

Argentina deklasirala Kostariku sa 3:0

 

Predvođeni Lajonelom Mesijem argentinski fudbaleri su pobedili Kostariku sa 3:0 u utakmici trećeg kola A Grupe Kopa Amerike. Dvoboj na Stadionu Marija Kempesa u Kordobi domaće je dalje nervoze spasio Sergio Aguero pogotkom u idealnom trenutku, poslednjoj minuti prvog poluvremena. Napadač madridskog Atletika postigao je gol posle odbijene lopte Fernanda Gaga.

Drugi gol je 23-godišnji zet Dijega Maradone postigao na lepu Mesijevu asistenciju u 53. minuti. Bio je to njegov treći pogodak na turniru. Angel di Maria postao je prvi strelac za Argentinu osim Aguera na Kopi u 64. minuti a i njemu je asistirao Mesi.

Povezana vest:  Terzić: Razgovarali smo s Milijašem, možda dođe u Zvezdu

U drugom poluvremenu razigrana Argentina je odigrala utakmicu za fudbalske sladokusce. Igrači Sergija Batiste bili su totalno dominanti i u prvom delu, ali su se Higuain i Aguero propisno ispromašivali, dok je Nikolas Burdiso glavom pogodio prečku. Posebno je indisponiran bio Higuain, naime, Realov napadač do izlaska iz igre pred kraj utakmice pet čistih zicera je promašio.

Povezana vest:  Šalke grabi ka direktnom plasmanu u Ligu šampiona

Igra „gauča“ profunkcionisala je s Mesijem na desnoj strani veznog reda, odakle je Barselonin velemajstor ulazio u sredinu. Aguero je bio na drugoj strani, dok je Di Maria delovao iz pozadine kao klasični vezni igrač.

Argentina je odigrala jako dobru utakmicu, a Messi je bio najbolji igrač. U četvrtfinale će domaćini južnoameričkog prvenstva sa drugog mesta u grupi A a igraće protiv drugoplasirane ekipe iz C Grupe u kojoj se takmiče Čile, Peru, Urugvaj i Meksiko.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA U PORTOROŽU, Babović: Spremni smo za početak prvenstva

Copa America, grupa A, 3. kolo:

Argntina – Kostarika 3-0 (Aguero 45+1, 53, Di Maria 64)

Tabela:

1. Kolumbija 7

2. Argentina 5

3. Kostarika 3

4. Bolivija 1