radosav_petrovic_treningPartizan stigao u Jerevan

 

Došao je Partizan na istok Evrope, da odatle uhvati zalet za skok u kontinentalnu elitu. Fudbaleri crno-beli stigli su u Jermeniju, gde bi u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo da potvrde razliku iz Beograda i preko Pjunika najave malo veće domete nego prošle sezone.

Posle tročasovnog leta, ekspedicija našeg prvaka doputovala je u Jerevan oko 16.00 po srpskom vremenu (tri sata razlike, po lokanom je bilo već 19.00). Dočekala ih je temperatura od oko 34 stepena i blagi vetar, što zanči da su uslovi slični beogradskim, a ovde kažu da će verovatno tako da bude i u vreme odigravanja meča

Igrači i članovi stručnog štaba smestili su se u hotel, a jedini izlazak na teren stadiona Republika pre početka utakmice zakazan je za sutra u 19 sati po ovdašnjem vremenu. Tada će trener Aleksandar Stanojević dati poslednje instrukcije igračima, mada, kako ne želi ništa da krije, predočio je mladi stručnjak i novinarima kako će njegova ekipa igrati u revanšu.

Povezana vest:  Adidas nezadovoljan stilom igre Junajteda

– Igraćemo ofanzivno, sa dva špica. Mi smo Partizan i nema tu mnogo priče, moramo da držimo do našeg prepoznatljivog stila – jasan je Stanojević koji nema problema sa povređenim ili kažnjenim igračima.

To, međutim, ne znači da će crno-beli krenuti grlom u jagode. Naprotiv, Stanojević želi pre svega da naš tim bude taj koji će se pitati.

– Sve od nas zavisi. Ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu meča u Humskoj onda će sve da bude u redu. Mislim da bi nas jedan gol značajno približio prolazu dalje – optimista je Marko Jovanović.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Naučnik savetovao izvođače penala

A, da su Beograđani maksimalno ozbiljni može da se zaključi i na osnovu reči Radosava Petrovića.

– Ljudi, pa mi smo tek na prvom stepeniku i stvarno vam kažem, nema razloga da sad mislimo o bilo čemu drugom nego o Pjuniku. To je za Partizan najvažniji meč u ovom času, prilazimo mu sto posto koncentrisani, uopšte nas ne interesuje priča s kim možemo da se sretnemo u narednom kolu. Došli smo ovde da završimo posao i sigurno se nećemo braniti. Pokazali smo u Beogradu da smo bolji tim od Pjunika – rekao je Petrović.

Slično razmišljaju i njegovi saigrači, a sutra, posle treninga na stadionu “Republika“ biće poznato i u kojem će sastavu igrati Partizan.

Povezana vest:  Milošević pred utakmicu s Vojvodinom: Imamo prvu meč loptu

Zanimljivo je da je u Jermeniju došlo i nekoliko poznatih lica sa naše javne scene. Gosti crno-belih na ovom putovanju su TV voditeljka Marija Kilibarda i naš filmski reditelj Srđan Dragojević. Na put su krenuli i članovi uprave – Jovičić, Grubor, Nađ, Drljača i svi su optimisti, nadaju se da je 3:1 iz Humske dovoljno da se prođe dalje.

I niko ne pomišlja da će prednost da se istopi. Pre će biti da će se uvećati!!! Bar je takvo raspoloženje u taboru našeg šampiona.

Jedina loša vest je (bar za sada) što nema naznaka da će RTS prenositi revanš protiv Pjunika, pa će gledaoci u Srbiji, najverovatnoije, ostati uskraćeni za sliku iz Jerevana. Ostala je, ipak, nada da će se situacija promeniti do srede.