skenderija

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Trener Škendije želi remi ili minimalan poraz od Partizana

 

Trener Škendije iz Tetova Katip Osmani ocenio je danas da bi za njegov tim u prvom meču 2. Kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Partizana u Beogradu „remi bio dovoljan, kao i minimalan poraz uz postignut gol“.

-U svaku utakmicu se ulazi sa željom da se pobedi, ali i remi bi ovaj put bio dobar rezultat, kao i minimalni poraz, uz gol u gostima – kazao je Osmani novinarima u Beogradu.

On je rekao da njegova ekipa „neće imati nikakvu specijalnu odbrambenu taktiku“, jer ako se budu branili „rezultat bi mogao da bude loš za Škendiju“.

Povezana vest:  Ešli Kol zbog povrede pauzira tri meseca

-Pripremili smo se na najbolji mogući način za ovu utakmicu, koja nam je izuzetno važna, jer je to naš prvi izlazak u Evropu. Imajući u vidu prethodne Partizanove rezultate na međunarodnoj sceni jasno je da su oni favoriti. U fudbalu je, ipak, sve moguće i nećemo se lako predati. Imamo i mi svoje kvalitete – ocenio je trener makedonskog kluba.

Osmani je kazao da je „izvesno“ da će Škendija igrati u formaciji 4-4-2, ali da ima „još par dilema“ oko sastava. On je zahvalio na „lepom dočeku u Beogradu“ i dodao da se nada da će sutra na stadionu biti isto „u bezbednosnom i svakom drugom smislu“.

Povezana vest:  Nekadašnji fudbaler Partizana ima problem da nađe klub

Kapiten Škendije Nebi Mustafi istakao je da igrači tog kluba žele da se pokažu u „najboljem svetlu“.

-Partizan jeste veliki i jak klub, ali želimo da se pokažemo u najboljem svetlu baš protiv najjačih. Možda je naša prednost što imamo puno igrača koji bi želeli da se dokažu. Uradili smo sve što je u našoj moći da na najbolji način analiziramo igru rivala – kazao je Mustafi.

On je dodao da će biti „teško“ bez podrške navijača u Beogradu.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, VESTI

-Biće teško, ali možda je to dobar način da se izbegnu mogući incidenti koji bi obesmislili utakmicu – ocenio je igrač gostujućeg tima.

Potpredsednik Škendije Idriz Ibiši smatra da će odsustvo navijača tog kluba biti „određeni hendikep“.

-Nismo imali izbora, pošto smo morali da prhvatimo odluku. Njihov izostanak predstavlja određenu vrstu hendikepa. U poslednje vreme i klub i navijači su se dosta poboljšali i nije bilo incidenata. Sport bi trebalo odvojiti od politike – kazao je Ibiši.

Partizan i Škendija igraće sutra od 20.45 u Beogradu, a revanš meč je nedelju dana kasnije u Skoplju.