vojvodina_partizan_finale_kupa_2011

LAV KUP SRBIJE

Novi Sad pozdravlja odluku o finalu Kupa Srbije

 

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je danas odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da finale Kupa može da se igra i van Beograda, i rekao da je uveren da će Novi Sad biti domaćin.

Jovanović je u saopštenju za javnost izrazio nadu da će se već naredno finale odigrati u glavnom gradu Vojvodine, na novosadskom gradskom stadionu Karađorđe, na kojem svoje utakmice igra Vojvodina.

Povezana vest:  Pobede gostiju u prvim mečevima 20. kola Premijer lige

-Novi Sad je poslednjih godina uložio značajna sredstva u rekonstrukciju gradskog stadiona, kako bi se infrastruktura i svi prateći objekti stadiona podigli na nivo dostojan najvećih nacionalnih, evropskih i svetskih takmičenja, ne samo u fudbalu nego i u drugim sportovima – naveo je Jovanović.

FSS je gradovima i klubovima ostavio mogućnost da do 30. Novembar podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije. U slučaju da se ovim putem ne dobije organizator, koji bi bio poznat najkasnije do 31. decembra tekuće godine, ostala bi na snazi odluka da se finale igra na stadionu Crvene zvezde ili Partizana.

Povezana vest:  Mančester siti deklasirao Čelsi

Jovanović je u aprilu u pismu predsedniku FSS-a Tomislavu Karadžiću predložio da se razmotri inicijativa da se finale Kupa Srbije igra van Beograda.