ekipa_2_kolo

ŽREB ZA LE I LŠ

Poznati potencijalni protivnici srpskih klubova u evropskim kupovima

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je sastave grupa pred sutrašnji žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa su poznati potencijalni protivnici u tim takmičenjima.

Prvak Srbije Partizan, ukoliko očekivano eliminiše makedonsku Škendiju, mogao bi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona da se sastane sa boljim iz susreta Pjunik Jerevan – Viktorija Plzenj (prvi meč 0:4,), Valeta – Ekranas (2:3), Malme – Toršavn (2:0), Zestafoni – Dačija (3:0), ali i sa belgijskim prvakom Genkom, koji bi predstavljao najtežeg protivnika.

Povezana vest:  Nil Lenon novi menadžer ekipe Seltika iz Glazgova

UEFA je podelila kvalifikante u dve posebne grupe omogućivši klubovima da im se smanji broj potencijalnih protivnika pred žreb. Ukoliko budu imali sreće prilikom žrebanja, „crno-beli“ bi kao najpoželjnije rivale mogli da dobiju litvanski Ekranas, gruzijski Zestafoni ili švedski Malme.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope potencijalni protivnici Crvene zvezde su norveški Stromgodset, kao i bolji iz mečeva Kečkemet (Mađarska) – Aktobe (Kazahstan), Florijana (Malta) – AEK Larnaka (Kipar), TPS Turku (Finska) – Vesterlo (Belgija) i Soligorsk (Belorusija) – Ventspils (Letonija).

Povezana vest:  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST FSS, Fudbalski savez Srbije izdao je saopštenje za javnost u Johanesburgu

Novosadska Vojvodina, ukoliko eliminiše Vaduc iz Lihtenštajna, u trećem kolu bi mogla da igra protiv Hapoela Tel Aviv, francuskog Rena, bugarskog Levskog ili pobednikom dvomeča Minsk (Belorusija) – Gacijantep (Turska).

Beogradski Rad, koji je danas izgubio od Olimpijakosa iz Volosa (1:0), ukoliko prođe dalje mogao bi da se sastane sa boljim iz dvomeča Santa Hulija (Andora) – Bnei Jehuda (Izrael), Kups (Finska) – Gaz Metan (Rumunija), Strejmur (Farska Ostrva) – Karabah (Azerbejdžan), Diferdanž (Luksemburg) – Levadija (Estonija) ili slovačkim predstavnikom Senicom.

Povezana vest:  Janković: Partizan je favorit, ali igraće pod pritiskom