FUDBALSKA-LOPTA

Fudbalski huligani vršljaju a carina hvata obične navijace

 

Poljska koja nastoji kako zna i ume da reši problem svojih zloglasnih fudbalskih huligana našla je novo oružje da uvede red i disciplinu na stadione – paradoksalno među običnim navijačima čiji je glavni greh što su obukli kopiju dresa svog fudbalskog idola.

Izmene zakona o lutrijama i igrama na sreću dale su carinicima pravo oružje u ruke, pištolje valter P-99 i nadležnost da jure navijače koji obuku vernu kopiju dresa svog omiljenog fudbalera, jer je na njemu uvek i naziv sponzora a reklamiranje kockanja i igara na sreću je u Poljskoj prema tom novom zakonu iz prošle godine strogo zabranjeno.

Povezana vest:  Raul: Ostaću u Šalkeu do kraja ugovora

Poljskim fudbalskim navijačima savetuje se sada da radije odustanu od takvih majica i dresova, jer carinici imaju pravo da upadnu na stadion, naoružani prošaraju tribine i kazne svakog na čijoj odeći je naziv takvog „kockarskog“ sponzora.

Prve žrtve su već bili organizatori Svetskog prvenstva u skijaškim skokovima u poznatom poljskom skijaškom centru Zakopane u Tatrama, pošto su se strani sportisti pojavili na skakaonici sa imenima sponzora na kombinezonima, ne vodeći računa da li su iz kockarcke branše.

Povezana vest:  Uefa suspendovala Olimpijakos Volos na tri godine

Probleme je u martu imala i televizija Kanal+ pošto je carina optužila da reklamira kockanje i igre na sreću a to samo zato što je televizija prenosila fudbalsku utakmicu Barselona – Real Madrid gde je jedan od fudbalera ima dres sa nazivom takvog sponzora.