ZVEZDA-UNTERSCHITZEN_09

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Ko su protivnici Zvezde – timovi iz Letonije ili Belorusije

 

Žrebom koji je održan danas u 13:30 u Nionu, odlučeno je da će Crvena zvezda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa pobednikom dvomeča Soligorsk – Ventspils. U prvoj utakmici, gosti iz Letonije slavili su minimalnim rezultatom 1:0, a revanš je na programu za nedelju dana.

Povezana vest:  Ronaldo je priznao Fergusonu koliko je uživao u Junajtedu: Ipak, teško da će se vratiti

Prva utakmica trećeg kola igraće se 28. jula, a Crvena zvezda će biti gost.

Ventspils nakon 16 odigranih kola zauzima prvo mesto letonskog šampionata, sa učinkom od 11 pobeda, dva nerešena rezultata i tri poraza. U poslednja četiri kola, prošlosezonski vicešampion Letonije u prvenstvu je osvojio samo jedan bod. U prvom kolu kvalifikacija sa Ligu evripe, Ventspils je izbacio makedonski Teteks. U prvom meču u Ventspilsu nije bilo golova, ali su Letonci slavili u Makedoniji rezultatom 3:1.

Povezana vest:  Bajernovi navijači protestovali protiv otkaza Van Galu

Ventspils je osnovan u februaru 1997. godine. Do danas, tri puta je osvojio titulu šampiona Letonije, a utakmice igra na Olimpijskom stadionu, kapaciteta 3.200 sedišta.

Ekipa Soligorska je osnovana 1961. godine, i do sada je naslov šampiona Belorusije ponela samo jednom, 2005. godine. Trenutno zauzima drugo mesto u beloruskom šampionatu, sa 8 bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani BATE Borisov.  U poslednja četiri kola, Soligorsk je zabeležio tri nerešena rezultata i jednu pobedu na gostovanju. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Soligorsk je bio slobodan.

Povezana vest:  Kasiljas odlazi iz Reala 2015. godine

Soligorsk igra na stadionu „Stroitel”, kapaciteta 4,200 sedišta.