stadion_partizana_ceo_derbi

Protivnik Partizana – Genk, klub sa najvernijim navijačima u Belgiji

 

Protivnik fudbalera Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Rasing Genk, jedan je od najuspešnijih belgijskih klubova u poslednje dve decenije, ali svakako klub sa najvernijim navijačima.

Kapacitet „Kristal arene“ stadiona na kojem Genk igra svoje utakmice je 25.000 mesta i uvek je maksimalno popunjen pošto prosečno imaju 23.000 godišnjih ulaznica.

Povezana vest:  Sanderlend i Vulverhempton remizirali, pobeda Svonsija

Genk je klub iz istoimenog gradu iz belgijske oblasti Limburg, a osnovan je 1988. godine spajanjem klubova Vanteršej i Vinterslag. Od tada je osvojio tri šampionske titule (1999, 2002, 2011) i tri belgijska kupa (1998, 2000, 2009).

Ujedno, Genk je jedan od pet belgijskih klubova (uz Anderleht, Standard, Briž i Lirs) koji je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Bilo je to u sezoni 2002/2003, osvojili su četiri boda, ali zauzeli poslednje mesto u grupi.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 27. kola Serije A i tabela

Trener Genka je legendarni belgijski reprezentativac Frenk Ferkauteren, koji je starijim ljubiteljima fudbala ostao u sećanju po fantastičnoj „levici“. Od igrača trebalo bi izddvojiti begijskog reprezentativaca Entonija Van den Borea, zatim bivšeg reprezentativac Belgije Tomsa Bufela, pa kapitena Mađara Danijela Tošera, zatim Čeha Danijela Pudila..

Ipak, najveća opasnost dolazi od mladog reprezentativca Belgije Jelea Fosena, koji je prošle sezone bio najbolji strelac tima sa 17 golova. Njemu uz rame su Marvin Ogunjmi, takođe Belgijanac, ali poreklom iz Nigerije, kao i Izraelac Eljaniv Barda.

Povezana vest:  Ferguson kritikovao Siti zbog otkaza Manćiniju