FSS_logo

Govedarica: Idemo oslabljeni na EP, ali nadam se najboljem

 

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Govedarica izjavio je danas da njegova selekcija spremno dočekuje predstojeći šampionat Evrope u Rumuniji, bez obzira na to što neće igrati u najjačem sastavu.

Naime, trojica standardnih reprezentativaca Filip Đuričić (Herenven), Matija Nastasić (Fiorentina) i Luka Milunović (Varegem) nisu dobili dozvolu klubova da se priključe reprezentaciji, dok je prvi golman Boban Dmitrović (Crvena zvezda) bolestan.

-Mi moramo da budemo svesni da smo već samim plasmanom na finalni turnir, među osam najboljih evropskih selekcija napravili veliki uspeh. Dovoljno je reći da među učesnicima nema jedne Holandije, zatim Engleske, Italije ili Nemačke, pa da svakom bude jasno koliko nas teški rivali očekuju. Na Svetskom prvenstvu možete da dobijete nekog lakšeg rivala, ali na EP, nikako – rekao je Govedarica.

Povezana vest:  Podaci o Bejlovom transferu izašli u javnost, agent ljut na FA

Dodatna otežavajuća okolnost za naš tim predstavlja činjenica da u prvom kolu protiv Turske zbog žutih kartona ne mogu da igraju Uroš Ćosić, Darko Brašanac i Nenad Lukić.

-Jasno je koliko nam znače ova trojica fudbalera, ali šta da se radi? Imamo zamene i trudićemo se da budemo maksimalno spremni. Nadam se najboljem – ne očajava Govedarica, koji će tek na večerašnjem treningu prvi put na raspolaganju imati sve igrače pošto su se timu pridružili fudbaleri Rada Mrkela, Malbašić i Pantić.

Kapiten Srbije na Evropskom prvenstvu biće mladi štoper Crvene zvezde Uroš Ćosić. On ističe dda je ponosan što će predvoditi nacionalni tim i poručuje da ni plasman u polufinale nije nerealan.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Italijanski mediji: Srpski navijači položili ispit

-Već smo među osam najboljih u Evropi, ali uveren sam da možemo i više od toga, da prođemo grupu i uđemo u polufinale – rekao je Ćosić.

Srbija takmičenje počinje 20. jula protiv Turske, tri dana kasnije sledi duel protiv Španije, a rival 26. jula biće Belgija.

-Ne plašimo se nikog, pa čak ni Španaca koji su u svakom slučaju favoriti. Što se tiče Belgijanaca dovoljno je reći da nijednom nisu izgubili u kvalifikacijama, dok Turke odlično poznajemo, igrali smo sa njima pre dve godine na kvalifikacionom turniru u Izraelu i bilo je 2:2 – skenirao je Ćosić rivale na EP.

Povezana vest:  Nikolić: Nije bilo lako, važno da nije bilo povreda

Selektor Dejan Govedarica na raspolaganju trenutno ima 19 igrača, a samo jedan od njih neće u ponedeljak krenuti put Bukurešta.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Spasoje Stefanović (Teleoptik), Nikola Perić (Mačva Šabac).

Odbrana: Uroš Vitas (Rad), Uroš Ćosić (Crvena zvezda), Aleksandar Pantic (Rad), Marko Petković (OFK Beograd), Jovan Krneta (Sopot), Danilo Kuzmanovic (Đurgarden, Švedska).

Sredina terena: Nenad Lukić (Lokomotiva Plovdiv, Bugarska), Goran Čausić (Sopot), Darko Brašanac (Partizan), Dušan Plavšić (BSK Borča), Andrej Mrkela (Rad), Ivan Rogač (Rad), Miloš Jojić (Teleoptik), Filip Malbašić (Rad).

Napad: Aleksandar Pešić (Šerif, Moldavija), Đorđe Despotović (Spartak), Nikola Trujić (Teleoptik).

Evropski šampionat za igrače rođene posle 1. januara 1992. godine održaće se od 20. jula do 1. avgusta u Bukureštu.