NEMAČKA LIGA, Vesti

nemacka_logo copyBajern radi planski

Velike zvezde uvek uživaju poseban status. Međutim, dobar deo zasluga za povratak posrnulog Bajerna u život ove sezone imaju i igrači iz drugog plana. Uspeh defanzivca Holgera Badstubera i napadača Thomasa Mullera dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da su obojica ponikli u klupskoj školi fudbala. Toga su svesni i u Bajernu i zato su obojici ponuđeni novi ugovori uz poboljšane uslove. I Badstuber i Muller su očekivano pristali na saradnju do leta 2014. Iz kluba je saopšteno:
– Zadovoljni smo njihovim napretkom. Raduje nas činjenica da su stasali u našim redovima. Ova vest će svakako obradovati i navijače.
Pored mladih nada potpis na novi ugovor je stavio i iskusni Daniel van Buyten, a u Bajernu ne gube nadu da će slično učiniti i Franck Ribery. Pregovori s francuskim asom počeće najverovatnije u martu. 

Povezana vest:  Erikson ozbiljno razmišlja o odlasku u Anži

Kostner do leta u Volfzburgu

Rukovodstvo Volfzburga, šampiona Nemačke koji će po završetku ovog prvenstva titulu prepustiti nekom od konkurenata, odlučilo je da Lorenz-Gunther Kostner, donedavno trener rezervne postave, ostane na klupio seniorskog tima do kraja sezone. On je angažovan kao privremena zamena za smenjenog Armina Veha. Očekuje se da klub pronađe trajno rešenje do kraja marta ili početkom aprila. U opticaju su imena mnogih priznatih stručnjaka. 

Povezana vest:  Pirlo šest nedelja van terena zbog iščašenja kolena

Majnc bez kapitena

Tim Hoogland, predvodnik Majnca, u utorak je podvrgnut operativnom zahvatu. Ekipa je minulog vikenda praktično obezbedila opstanak, osvojivši trideseti bod ove sezone, ali će izostanak kapitena biti primetan u predstojećem periodu. Hooglandu je stradalo desno koleno i očekuje ga višenedeljna pauza.