FRANCUSKA LIGA, Vesti

francuska_liga_logoGignac opet povređen

Tuluz je nekoliko puta tokom sezone uspevao da izađe na kraj s rivalima i pored izostanka više prvotimaca. Međutim, sad je iz trenažnog procesa ispao jedan od najboljih, golgeter Andre-Pierre Gignac. Njemu je tokom meča protiv Liona stradao aduktor. Iako u tekućem šampionatu nije precizan kao u minulom, kad je s 24 gola bio najbolji strelac elitne lige, Gignac je veoma važan za igru i taktiku Tuluza. Zato se i nada skorom povratku:
– Iskoristiću pauzu da zalečim još neke manje ozlede koje me prate tokom čitave sezone. Dogodilo mi se zlo, ali bi na kraju sve moglo da ispadne dobro. 

Povezana vest:  Albanci najavili proteste u Tirani i Prištini zbog UEFA

Zadovoljstvo u Marselju

Olimpik iz Marselja nikako da odgovori zvanju jednog od favorita za osvajanje šampionske titule. Eventualna realizacija takvih ambicija pričekaće iduću sezonu, a do tada je u ovoj barem popravljen loš utisak iz pretprošlog kola. Poraz od Monpelijea ublažen je ubedljivom pobedom nad Valensijenom od 5:1. Benoit Cheyrou, strelac jednog od pogodaka, izjavio je:
– Pred početak šampionata smo priželjkivali da igramo baš kao protiv prošlog rivala. To često nije slučaj i zato smo tu gde smo. Makar su protekle nedelje svi uživali. Mislim na prisutne navijače na stadionu, ali i one kraj TV ekrana. Preostaje nam da nastavimo u sličnom stilu. 

Povezana vest:  Milunović: Debitovao sam na najlepši način

Sve bolji Sent Etjen

Pape Diakhate, prvotimac Sent Etjena, zadovoljan je zbog pobede nad Monakom. Ekipa popravlja formu, položaj na tabeli obećava bolje dane, ali opstanak još uvek nije obezbeđen. Zato je Senegalac oprezan:
– Tračak svežeg vazduha je stigao i do naših pluća. Međutim, ako ne nastavimo da beležimo rezultate poput prošlonedeljnog, prvoligaški status bi ubrzo mogao da bude doveden u pitanje. U predstojeće duele ući ćemo sa više samopouzdanja, što je dobro jer još uvek ništa nije odlučeno.

Povezana vest:  Hodžson: Inter ne kupuje igrače Liverpula