juventus_logo

Juventus nastavlja sudsku borbu protiv Intera

 

Posle odluke Fudbalskog saveza Italije (FIGC) da Interu ne oduzme titulu prvaka Serije A iz 2006. iz Juventusa su reagovali odlučno i žestoko.

-Nameravamo pravdu da isteramo do kraja, sve dok ne iscrpimo sve nacionalne i međunarodne pravosudne instance. Tražimo samo jednak tretman i procenu eventualne ekonomske štete koju smo mi pretrpeli u najvišoj meri. Odluka FIGC-a za nas je znak da smo daleko od uspostave fer pleja i pravde – saopštili su iz torinskog kluba.

Povezana vest:  Rodžers pred kaznom zbog komentarisanja suđenja

Premda je u izveštaju državnog advokata Stefana Palažija od 4. jula ove godine Inter takođe spomenut u kontekstu nečasnih radnji u famoznom „slučaju Kalkiopoli“, milanski klub odlukom Saveznog veća FIGC-a ostaje vlasnik titule pobednika Serije A 2006. godine. Nadležno telo „ne vidi pravne osnove za oduzimanje pehara milanskom klubu.“

Kalkiopoli je doveo do Juventusova gubitka trofeja iz 2005. i 2006, ispadanja torinskog kluba u Seriju B i doživotnog progona iz fudbala glavnog direktora kluba Luciana Mođija.

Povezana vest:  Premijer Malte protiv dolaska Evansa u Hibernijans

Sud je tada utvrdio, zahvaljujući gomili snimljenih telefonskih razgovora, da je Mođi potkupljivao sudije. Iz istog razloga kažnjeni su i Fiorentina (sa 15 oduzetih bodova), Milan (osam) i Lacio (tri), koji su manje zgrešili.

Kasnije se ispostavilo da su sa sudijama „mutili“ i iz Intera, a sam je Mođi u maju prošle godine zatražio od FIGC-a da Milaneze razbaštini titule iz 2006. i da se isti u istorijskim knjigama tretira kao „neosvojen“.

Povezana vest:  Stanojević: Nisam revolucionar, važan je samo Partizan (FOTO)