VUKIC_SKEND-PART

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Partizan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

 

Fudbaleri srpskog prvaka Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su večeras u Skoplju, u revanš utakmici drugog kola, savladali makedonskog predstavnika Škendiju iz Tetova sa 1:0 (0:0). Pobedonosni pogodak postigao je Jovančić u 67. minutu. Prvi meč „crno-beli“ su prošle srede u Beogradu dobili rezultatom 4:0.

Povezana vest:  De Rosi na leto prelazi u Njujork Siti?

Partizan u trećem kolu kvalifikacija igra protiv belgijskog prvaka Genka. Prvi meč na programu je 26. ili 27. jula, a revanš sedmicu kasnije.

Prvo poluvreme je proteklo bez navijačkih nereda, ali je atmosfera na stadionu „Filip Drugi“ naelektrisana i na ivici incidenta. Prisutno je oko 6.000 gledalaca, a na tribinama se nalazi i grupa od oko 200 pristalica „crno-belih“. Izveštaču Tanjuga „grobari“ su potvrdili da su do ulaznica došli preko „veza“ iz Tetova i Skoplja.

Povezana vest:  Hodžson: Neću podneti ostavku

Do incidenta je moglo da dođe u završnici poluvremena, kada su Eduardo i Šćepović iz povoljnih šansi mogli da donesu prednost Beograđanima. Navijači srpskog šampiona su tada poskočili, na šta su reagovale brojne pristalice Škendije, takozvani „balisti“.

Tokom celog poluvremena „balisti“ su pogrdnim skandiranjem provocirali igrače Partizana i njegove navijače. Na srpskom jeziku čuli su se uzvici „Ubij Srbina, Kosovo, UČK i Adem Jašari“, a istaknut je i transparent „24.3.1999“.

Povezana vest:  Gojko Kačar mora da pauzira zbog polomljenog nosa