ratko_dostanic_trener_fk_crvena_zvezdaLAV KUP SRBIJE

Zvezda želi u finale nakon tri godine

 

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće sutra ekipu OFK Beograda u polufinalnoj utakmici Kupa Srbija u meču u kome će pokušati da se nakon tri godine domognu završne predstave namasovnijeg domaćeg takmičenja.

„Crveno-beli“ su u dva prvenstvena okršaja bili bolji od sutrašnjeg rivala, a sutra će se prvi put sastati u Kupu nakon dramatičnog finala odigranog pre četiri godine na stadionu Partizana, kada je Zvezda nakon produžetaka osvojila pehar.

Povezana vest:  Guti odlazi iz Real Madrida posle 24 godine

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić istakao je da veoma dobro pozanje ekipu OFK Beograda i dodao da su puleni Dejana Đurđevića ove sezone već „napravili dobar rezultat“, pošto se nalaze u vrhu prvenstvene tabele.

-U odnosu na prethodni meč, koji smo igrali na Omladinskom stadionu, u sredu nas očekuje potpuno drugačija utakmica. Ne vodimo se iskustvima iz tog duela, već se pripremamo za znatno teža iskušenja – rekao je Dostanić.

Povezana vest:  Suarez se javno izvinio

On je naglasio da od igrača koji sutra budu izasli na teren očekuje da „budu na visini zadatka“ i dodao da će „romanitčari“ odigrati rasterećeno pošto nemaju šta da izgube.

Iskusni štoper Slavoljub Đorđević podsetio je da je Kup takmičenje u kome jedna greška znači eliminaciju i napomenuo da se priprema za takve duele značajno razlikuje u odnosu na one iz prvenstva.

Povezana vest:  Arsenal ubedljiv protiv Stouka - 3:0

-Naša prednost biće navijači, pošto ćemo igrati na domaćem terenu. Ukoliko ponovimo igru iz prethodnog odmeravanja snage sa OFK Beogradom, uveren sam da ćemo se plasirati finale – zaključio je Đorđević.

Trener Dostanić sutra neće moći da računa na levog beka Nikolu Ignjatijevića, koji ima parne kartone.

Utakmica Crvena zvezda – OFK Beograd igra se sutra od 19.30 časova.