Rad_Olimpijakos

KVALIFIKACIJE ZA LE

Rad bez trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa

 

Fudbaleri Rada nisu uspeli da se plasiraju u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su večeras u Volosu igrali nerešeno 1:1 sa domaćim Olimpijakosom. Grci su pre nedelju dana u Beogradu slavili sa 1:0, pa će u narednoj rundi igrati protiv Diferdanža iz Luksemburga, koji je u revanšu kao gost pobedio Levadiju iz Estonije sa 1:0. Prvi meč ta dva kluba završen je bez golova.

Gol za Rad večeras je postigao Nemanja Kojić u 48. minutu, dok je strelac za Olimpijakos bio Huan Martin u 79. iz penala.

„Građevinarima“ je nedostajalo malo više sreće da bi se večeras radovali, pošto su pogodak primili sa bele tačke, a u 20. minuti poništen im je gol Kojića zbog faula nad golmanom Eldinom Jakupovićem.

Povezana vest:  Izbori u Barseloni zakazani za 13. jun

Tu akciju započeo je Nemanja Andrić, koji je po levoj strani ušao u protivnički šesnaesterac i proigrao Milana Prša. Posle Pršovog kontakta sa Jakupovićevem, golman Olimpijakosa je pao, a lopta je došla do Kojića. On je neometan sa osam metara „zakucao“ u mrežu, ali sudija Danijel Stalhamar iz Švedske nije priznao pogodak. U 85. minutu Olimpijakos je ostao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona za Kalifu Sankarea. Usledila je tada nova ofanziva igrača beogradskog kluba, međutim, bez realizacije.

Odlučujući momenat na utakmici bio je pogodak Huana Martina sa bele tačke, nakon što je prethodno golman Rada Branislav Danilović oborio Andrea Šembria, koji je pokušao da ga predribla. Šembri je samo minut ranije ušao u igru umesto Maria Breške. Rad je pre izjednačenja mogao da povede sa 2:0, ali je pokušaj Marka Stanojevića u 73. minutu iz slobodnog udarca sa leve strane odbranio Eldin Jakupović.

Povezana vest:  Mota potpisao za Pari Sen Žermen

Prvu šansu na utakmici „građevinari“ su imali u 8. minutu, kada je Nemanja Andrić neprecizno šutirao iz voleja posle centaršuta iz kornera. Domaćin je uzvratio dva minuta kasnije, preko Marija Breške. On je šutirao glavom u donji ugao, takođe posle kornera, ali se odličnom intervencijom istakao Danilović.

Danilović je ostavio najbolji utisak u prvom poluvremenu, pošto je u nekoliko navrata sprečio igrače Olimpijakosa da postignu pogodak. Najbolju šansu za Olimpijakos u tom periodu propustio je Visente Monje, koji se u 32. minutu našao sam ispred Danilovića. Radov golman odbranio je šut i loptu poslao u korner. U istoj akciji učestvovali su još Noe Akosta i Leandro Alvarez.

Povezana vest:  Mamić može iz pritvora ako uplati 1,8 miliona evra kaucije

Utakmici je prisustvovalo 7.000 gledalaca, od kojih su oko 200 bili navijači Rada. Spiker na stadionu Pantesaliko u Volosu gostujuće igrače i navijače pozdravio je na srpskom jeziku. Prvi meč 3. kola između Diferdanža i Olimpijakosa igraće se 28. jula u Luksemburgu, a revanš je 4. avgusta u Volosu.