hajduk_barcelonaFešta u Splitu, Bregović i Trifunović gledaju Barsu

Najbolji fudbalski klub na svetu Barselona sutra stiže u Split gde će povodom 100. rođendana Hajduka odigrati prijateljski meč sa domaćinom.

Fešta u Splitu počinje večeras, a koncertom na jednom od gradskih trgova otvoriće je srpski muzičar Goran Bregović.

Ulaznice za nastup nekadašnjeg vođe „Bijelog dugmeta“ odavno su rasprodate, baš kao i ulaznice za meč između Hajduka i Barselone, pa se sutra uveče na Poljudu očekuje oko 40.000 gledalaca.

Povezana vest:  Dalić: Uživaćemo u finalu

Među njima će osim Bregovića, biti i poznati srpski glumac Sergej Trifunović, koji je veliki navijač Partizana, ali kako je rekao, nije mogao da propusti priliku i uživo na delu pogleda najbolji tim na planeti.

„To je  utakmica koju, jednostavno, moram da vidim. Biće to veliki meč u poznatoj atmosferi Poljuda“, rekao je Trifunović za današnje izdanje „Slobodne Dalmacije“.

Povezana vest:  Svet se oprašta od doktora Sokrateša

Katalonci sutra ujutro stižu u Split, a od najvećih zvezda tima izostaće samo Lionel Mesi, koji je na odmoru posle još jedne neuspele epizode u dresu Argentine na „Kopa Amerika“.

Na čelu ekspedicije biće trener Pep Gvardiola, a novinarima će se sutra obratiti kapiteni Karles Pujol, Viktor Valdez i Serhio Buskets.

Veliko interesovanje za dolazak Barselone vlada i među „sedmom silom“. Na adresu Hajduka stigla je tačno 460 zahteva za akreditacijom, a na kraju ih je odobreno „samo“ 130.

Povezana vest:  Portugal spreman za završnicu Lige šampiona

Dolaze novinari iz Australije i Azije, dok je Tanjug jedini srpski medij koji će izveštavati sa utakmice koja će, po svemu, biti spektakularna.

Očekuju se i poznati gosti iz sveta fudbala, a za sada je izvesno da će u svečanoj loži sedeti Ivica Osim, Miroslav Chiro Blažević, Slaven Bilić, ali i mnogi drugi čija imena domaćini za sada ne žele da otkriju.