Del Pjero prekinuo Juventusovu seriju bez pobede 

juventus_logoFudbaleri Juventusa pobedili su danas na svom terenu Đenovu sa 3:2 u 24. kolu italijanskog šampionata, a najzaslužniji za prvi prvenstveni trijumf „stare dame“ posle pet mečeva bio je dvostruki strelac Alesandro del Pjero. 
Utakmica je loše počela za domaćina, pošto je Marko Rosi u 16. minutu savladao Đanluiđija Bufona. 
Nakon „koncerta“ žvižduka sa tribina, fudbaleri Juventusa zaigrali su agresivnije, što im se isplatilo u 42. minutu, kada je Amauri postigao izjednačujući gol. 
Domaćin je do prednosti došao u 61. minutu, nakon duplog pasa Alesandra del Pjera i Dijega, što je jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena, Del Pjero, krunisao golom. 
Radost navijača Juventusa trajalo je kratko, pošto je u 62. minutu Bufon loše intervenisao posle centaršuta Đandomenika Mesta i ispustio loptu, na koju je natrčao Rosi i postigao svoj drugi pogodak. 
Pobedu Juventusu, prvu otkako je za trenera imenovan Alberto Zakeroni, doneo je Del Pjero golom iz penala u 78. minutu, nakon što ga je faulirao Sokratis Papastratopulos. 
Mladi reprezentativac Srbije Danijel Aleksić debitovao je za Đenovu, pošto je u 89. minutu zamenio Domenika Krišita. 
Do važne pobede u borbi za opstanak došao je Lacio, koji je savladao domaću Parmu sa 2:0. Rimski klub u vođstvo je došao golom Gulijelma Stendarda u 68. minutu, trijumf gostiju potvrdio je Mauro Zarate u 89. minutu. 
Ekipa Katanije, koju trenira Siniša Mihajlović, odigrala je na svom terenu bez golova protiv Atalante, dok je Bolonja pobedila sa 1:0 na gostovanju Livornu. 

Povezana vest:  Inter izgubio od švajcarskog drugoligaša