Basile: Normalno je da Mesi igra loše u reprezentaciji

Lionel Mesi, najbolji svetski fudbaler, još je jednom „razočarao“ svoje argentinske navijače tokom trajanja Copa Americe. Mesi još jednom nije uspeo da povede svoju reprezentaciju do trofeja.

Na Copa Americi, kojoj su bili domaćini, argentinski fudbaleri  su dogurali samo do četvrtfinala. Nakon velikog mučenja u grupi pali su protiv Urugvaja i to nakon izvođenja jedanaesteraca, a tom prilikom nisu materijalizovali niti igrača više na terenu, kojeg su imali tokom sat vremena igre.

Povezana vest:  Fiorentina pobedila Sijenu, gol Jovetića

Ali, 67-godišnji iskusni argentinski strateg Alfio Basile, koji je u dva navrata tokom karijere obavljao selektorsku dužnost u reprezentaciji „gaučosa“, zaključio je da je sasvim logično da Mesi igra mnogo lošije u Argentini nego li u Barseloni.

-Nije mi jasno šta navijači očekuju, ali pre svega Mesijevi saigrači u reprezentaciji. Cela filozofija igre Argentine je ta da se lopta gurne Mesiju i potom očekuje da on sve obavi. Jedan igrač ne može sam dobijati utakmice – rekao je Basile i dodao:

Povezana vest:  Kakuta produžio ugovor sa Čelsijem na četiri i po godine

-Barcelona igra kao ekipa, oni nikako nisu toliko zavisni o Mesiju. Tamo igraju svi, Ćavi, Busket, Inijesta… Svi. Ta ekipa ima odavno sklopljeni koncept, a Argentina se samo uzda u jednog igrača. Kada se promeni ta filozofija i to shvatanje možda i Argentina postane prava ekipa, odnosno, spremna da ostvari uspehe.