partizan_trening_belgija

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Stanojević: Dati gol i ne izgubiti!

 

Dan pred utakmicu, prvu u 3. Kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Aleksandar Stanojević održao je, kako to pravila nalažu, konferenciju za medije na stadionu Kristal arena. Podsećanja radi, dvoboj ekipe iz Humske 1 i belgijskog Genka na program je u utorak uveče u 20,45 časova, a revanš se igra naredne srede u Beogradu. Pobednik ide u plej of Lige šampiona dok će poražena ekipa morati da se zadovolji plej ofom za Ligu Evrope.

Povezana vest:  Vruća predigra derbija: Tuča na istočnoj tribini

-U ovakvim okolnostima bih bio zadovoljan bilo kojim aktivnim rezultatom. Za mene je aktivan rezultat da se ne izgubi utakmica a postigne makar jedan gol – prve su reči Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana.

Pored prestiža, učešće u ligi šampiona u pitanju su, naravno, i finansijska sredstva. Dakle, veliki ulog.

Predstavnike medija iz belgije je interesovalo da li bi, sa obzirom na to da se revanš igra u srpskoj prestonici Stanojević bio zadovoljan čak i minimalnim porazom!?
-Tačno je da računamo na naše navijače u revanšu, na pun stadion. Oni nam daju odličnu podršku, zato bi u ovakvim okolnostima bio zadovoljan bilo kojim aktivnim rezultatom – rekao je Stanojević.

Povezana vest:  Preokret Partizana, uspeh Astre i Dinama

U pripremnom delu crno beli nisu blistali ali nije ni Genk.
-Na pripremnim utakmicama smo primili malo golova, a protiv Škendije ni jedan. Iako imamo nov tim i veliki broj igrača baš u zadnjoj liniji, ne mislim da Partizan ima problema sa odnbranom – jasan je šef struke crno belih I dodaje, na kraju:

-Gledao sam i analizirao naše protivnike do detalja i reč je o potpuno drugačijoj ekipi od Andrlehta. Igraju potpuno drugačiji fudbal tako da nisu za poređenje. Ko je bolji to je stvar ličnog ukusa. Poznato je da je Genk najjači u ofanzivi, veznom redu i napadu. Međutim, Genk je pre svega jak kolektiv, a trener je uspeo dobro da uklopi kvalitetne pojedince u grupu.

Povezana vest:  Marko Vujin novi član Zvezde