michael_platini_1

U grčkom fudbalu mnogo korupcije!

 

Ministar kulture i turizma Grčke Pavlos Gerulanos, zadužen i za sport, rekao je danas da u profesionalnom fudbalu Grčke postoji duga tradicija korupcije i podmićivanja.

-Apsolutno je jasno da su neka takmičenja i utakmice bile sumnjive. Postoje jasne indicije da nije sve čisto. Dešavalo se da se timovi, navijači i vlasnici ne ponašaju u skladu sa svetlom tradicijom grčkog sporta – kazao je Gerulanos.

Povezana vest:  Mađarski navijači izazvali nerede u Bukureštu

Ministar je istakao da Vlada ne želi da se zbog afere o nameštanju utakmica pomeri ili odloži početak novog prvenstva u Grčkoj, ali je svestan velikih problema.

-Danas je fudbal u Grčkoj korumpiran. Nažalost, ta činjenica je uništila neke dobre stvari i dostignuća koje je imao grčki sport. Moramo da prepustimo pravosudnim organima da rade svoj posao, čak I da to traje mesecima. Ostavićemo otvorenu mogućnost da se odloži početak sezone, ako dođe do novih otkrića – naveo je on.

Povezana vest:  139. VEČITI DERBI, Moreira: Mnogo mi znači ova utakmica

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini juče je posetio Atinu i grčkim vlastima ponudio pomoć u borbi protiv korupcije u fudbalu. Platini je kazao i da će tim stručnjaka, predvođen bivšim italijanskim fudbalskim sudijom Pjerluiđijem Kolimo u agvustu posetiti Grčku.

-Proterećemo iz fudbala sve igrače koji su učestvovali u nameštanju utakmica i nelegalnom klađenju. Navijačima želim da poručim da ne idu na utakmice čiji ishod se zna unapred. Mi nismo policija, ali ćemo sarađivati sa pravosudnim organima u svim evropskim zemljama – poručio je Platini prilikom posete Atini.

Povezana vest:  Zbog poraza, Ronaldo naredio devojci da otkaže žurku

Policija u Grčkoj do sada je uhapsila više od 80 osumnjičenih za nameštanje utakmica, među njima i nekoliko vlasnika klubova iz prve i druge lige Grčke.