javier_pastoreZamparini: Prodao sam Pastorea PSŽ-u

Predsednik Palerma Mauricio Zamparini objavio je u subotu da je transfer njegovog argentinskog veznog fudbalera Havijera Pastorea u francuski PSŽ završen.

-Pregovore smo završili kasno uveče u petak, taman negde oko ponoći. Pastore odlazi u PSŽ za sumu od oko 43 miliona evra. Može se reći da je informacija praktično službena – otkrio je Zamparini za jednu italijansku popularnu radio stanicu.

Povezana vest:  Fifa: Nigerija neće biti suspendovana

Prema pisanju Le Parisiena, argentinski bi 21-godišnji playmaker, jedan od najtalnetovanijih fudbalera na svetu, ugovor s pariškim klubom trebao svečano potpisati početkom iduće nedelje.

Reč je o najvećem transferu u istoriji francuskog fudbala, pogotovo ulaznom. Odavno tako kvalitetan igrač nije pojačao jedan francuski klub.

Milioni novih katarskih vlasnika (Qatar Investment Authority) i pregovaračke veštine novog sportskog direktora Leonarda Arauja pokazale su se očito jačim čak i od interesa Čelszija i Real Madrida.

Povezana vest:  Katar otpustio Rajevca, Lazaroni novi selektor

Italijanska je klupska fudbalska scena pak izgubila još jednog dragulja dokazavši time da i dalje kvalitativno klizi sve dublje.