sebastian_vetel_japan_bolid

Fetel najbrži na poslednjem treningu VN Mađarske uoči kvalifikacija

Sebastijan Fetel ostvario je najbrže vreme trećeg slobodnog treninga uoči 11. trke Svetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Mađarske koja se vozi na stazi Hungaroring u nedelju.

Pilot Red Bula odvozio je najbrži krug u vremenu 1:21.168, dok je drugoplasirani Španac Fernando Alonso (Ferari) zaostao 301 hiljaditi deo sekunde. Izgleda da se besana noć mehaničara Red Bula ipak isplatila. Naime, aktuelni svetski prvak nije bio zadovoljan u petak sa svojim bolidom pa su njegovi mehaničari proveli celu noć podešavajući njegovu mašinu. Fetel je odvozio 17 krugova za vreme treninga, dok je Alonsu 13 bilo dovoljno.

Povezana vest:  Vozači Mercedesa najbrži na treninzima pred VN Bahreina

Treće plasirani bio je Britanac Dženson Baton (MekLaren) koji je za pobednikom zaostao 471 hiljaditih delova sekunde, dok je drugi vozač Red Bula, Mark Veber, zauzeo četvrtu poziciju sa 447 hiljaditih delova sekunde zaostatka. Najbrži čovek prva dva slobodna treninga, Luis Hamilton (MekLaren), nije se iskazao na poslenjoj probi uoči kvalifikacija pa je završio na tek sedmoj poziciji sa velikim zaostatkom od sekunde i pol.

Povezana vest:  Ferari odbacio navode da napušta Formulu 1

Sedmostruki svetski prvak oktanskog sporta, Mihael Šumaher (Mercedes), ostvario je osmo vreme, dok je njegov timski kolega i sunarodnik Niko Rozberg bio šesti.

VN Mađarske, 3. slobodni trening, rezultati:

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:21.169s

2. Fernando Alonso (Ferrari) + 0.301

3. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 0.441

4. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0.447

Povezana vest:  Šumaher juri nove pobede

5. Felipe Massa (Ferrari) + 0.834

6. Nico Rosberg (Mercedes) + 1.366

7. Lewis Hamilton (McLaren) + 1.499

8. Michael Schumacher (Mercedes) + 1.869

9. Vitalij Petrov (Renault) + 2.007

10. Paul di Resta (Force India) + 2.108