LIGA ŠAMPIONA

Milan protiv Mančestera, Real gost Liona

 

liga_sampiona_logoUtakmicama Milan – Mančester Junajted i Lion – Real Madrid sutra se posle dvomesečne pauze nastavlja fudbalska Liga šampiona. Utakmica između Milana i Mančestera derbi je osmine finala, pošto se sastaju klubovi koji su se u poslednjih 11 godina četiri puta peli na evropski tron.

U centru pažnje naći će se fudbaler sredine terena Milana Dejvid Bekam, koji je sa „crvenim đavolima“ osvojio titulu prvaka Evrope 1999.

Bekam se u poslednjoj utakmici italijanskog šampionata protiv Udinezea (3:2) nije našao startnoj postavi roso nera, ali kaže da zbog toga nije frustriran, jer je u prethodna četiri meča tri puta bio starter.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA GRUPA C, Mančester i Valensija nerešeno, prvi bod za Bursu

Trenera Milana, brazilskog stručnjaka Leonarda, koji ima puno problema sa povredama igrača, raduje povratak u tim njegovog sunarodnika Alehandra Pata, kao i tradicija u međusobnim okršajima sa prvakom Engleske, pošto Mančester nikada nije eliminisao roso nere.

U timu ser Aleksa Fergusona mnogo je povređenih igrača, a listu onih koji neće moći da igraju na San Siru predvode reprezentativac Srbije Nemanja Vidić i Velšanin Rajan Gigs.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 10. kola Premijer lige i tabela

Napadača Mančetestera Vejna Runija najviše brine individualni kvalitet Milanovih igrača pošto, kako je rekao, „dosta njih može da postigne pogodak“.

Veoma zanimljiv duel biće odigran u Lionu, gde će francuski predstavnik ugostiti madirdskog giganta, koji juriša na prvi evropski trofej nakon osam godina.

Navijači Liona prvi put će imati priliku da vide nekadašnjeg ljubimca Karima Benzema u dresu protvničkog tima. Repezentativac Francuske prešao je prošlog leta u Real, zajedno sa Ronaldom, Kakom, Ćavijem Alonsom i Alavarom Arbeloom u nadi da će, sa ostalim zvezdama Madriđana, još jednom biti najbolji na Starom kontinentu.

Povezana vest:  Benfika dovodi Uroša Matića

Zanimljivo je da je međusobni skor sutrašnjih rivala na strani Liona, koji je u sezoni 2005/2006 zabeležio trijumf na domaćem terenu (3:0), dok je na Santjago Bernebeu bilo 1:1.

U ostalim utakmicama osmine finala sastaju se: Bajern – Fjorentina, Porto – Arsenal (sreda), Štutgart – Barselona, Olimpijakos – Bordo (23. februara), CSKA Moskva – Sevilja i Inter – Čelsi (24. februara).