Craig-Levein-skotska

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

Levin: Škotska je mogla da se nađe u težoj grupi!

 

Selektor škotske fudbalske reprezentacije Kreg Levin rekao je večeras posle žreba za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine da je njegova selekcija mogla da se nađe i u težoj grupi od ove koju je dobila. Škotska će se takmičiti u Grupi A, zajedno sa Srbijom, Hrvatskom, Belgijom, Makedonijom i Velsom.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Pobeda Intera, Krasić odličan u trijumfu Juventusa

-Žreb je mogao da bude mnogo gori, ali ne želim da dajem prognoze u ovako ranoj fazi. Predstoji nam detaljna analiza svih rivala – kazao je Levin za sajt Fudbalskog saveza Škotske.

On je ocenio da je Belgija „verovatno najteži protivnik koji se nalazio u trećem šeširu tokom žreba“, kao i da su Srbija i Hrvatska „već dokazane reprezentacije“, pa će njegovoj ekipi ti mečevi biti „veliki izazovi“. Kazao je i da će mečevi sa Velsom biti „uzbudljivi za navijače“.

Povezana vest:  Inter: Postignut dogovor sa Benitesom

Levin je dodao da reprezentativci Škotske imaju „talenat i želju“ da se se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali da im je za to potreban naporan rad. On je kazao da su, ipak, trenutno u prvom planu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine i duel sa Danskom narednog meseca.

Kvalifikacije za Mundijal u Evropskoj zoni počeće 7. septembra 2012, a završiće se 15. oktobra 2013. godine.

Povezana vest:  FIFA od SP 2014. očekuje 1,2 milijarde dolara profita

Direktan plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće pobednici svih devet grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih selekcija igrati u baražu.