vladimir_petrovic_kzn_sport_kafe_2

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

Petrović: Svaki bod će biti značajan

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je danas posle žreba za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine da nije baš zadovoljan i ocenio je da će svaki osvojeni bod u grupi biti značajan.

Orlovi su žrebom u Rio de Žaneiru svrstani u Grupu A sa Hrvatskom Belgijom, Škotskom, Makedonijom i Velsom.

-Iskreno, nemam preterano razloga za zadovoljstvo. Dobili smo jaku grupu sa veoma ujednačenim timovima. Hrvatsku reprezentaciju, kao i našu, čine igrači uglavnom iz inostranstva. Biće zanimljivo gledati te utakmice, jer se radi o pravim derbijima – kazao je Petrović.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 22. kola i tabela nemačke Bundeslige

Direktan plasman na Mundijal obezbediće pobednici svih devet grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih selekcija igrati u baražu.

-Dva prvoplasirana tražiće se među Hrvatrskom, Srbijom, Belgijom I Škotskom. Svaki osvojen bod u grupi biće veoma važan – ocenio je srpski selektor.

Petrović je rekao da je bilo i lakših grupa.

-Imamo selekcije iz tri bivše jugoslovenske republike, što znači da se dobro poznajemo. Belgija kreće napred posle perioda u kojem je tavorila. Škotske dugo nema na sceni, pa će sigurno hteti da se nametne. Vels je svakako ekipa koja vredi više od poslednjeg šešira, a nikako ne želim da potcenim kvalitet Makedonaca – dodao je on.

Povezana vest:  Aguero: Odbranićemo titulu u Engleskoj

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije na žrebu, pored selektora Petrovića, bili su generalni sekretar Zoran Laković, potpredsednik Ivan Ćurković i menadžer A tima Aleksandar Bošković. Evropske kvalifikacije za Mundijal počeće 7. septembra 2012, a završiće se 15. oktobra 2013. godine.