nani_sad_tur_2011

WORLD FOOTBALL CHALLENCE

Mančester Junajted se revanširao Barseloni

 

U reprizi finala Lige šampiona sastali su se, u Americi, tačnije na rasprodatom Fedeks stadionu u Vašingtonu DC,  fudbaleri Mančester Junajteda i Barselone. Katalonska ekipa, u finalu Lige šampiona, slavila je sa 3:1 na Vembliju zahvaljujući golovima Pedra, Lajonela Mesija i Davida Vilje. Ovoga puta su se Đavoli sa Ostrva, barem malo revanširali za poraz na „domaćem“ terenu.

Povezana vest:  Igrač dobio crveni karton zato što je uklizao navijaču

Prvi gol postigao je Nani. U 22 minutu Nani je, na pola terena bio na ivici ofsajda koji je izbegao, istrčao do gola Barselone i golmanu BarseloneViktoru Valdesu kroz noge proturio loptu. Izjednačio je Tiago evrogolom sa preko 20 metara. Ostalo je da David De Gea, čuvar mreže Junajteda samo gleda loptu kako ulazi u gol.

Povezana vest:  Totenhem preokretom do bodova protiv Evertona

Drugi gol za Đavole, ispostavilo se i poslednji na utakmici, postigao je Majkl Oven u 76 minuti igre. Naime, fudbaleri Mančestera su na polovini terena presekli loptu do koje je stigao Oven i našao se “oči u oči“ sa golmanom Barselone. U zaostavnom vremenu Vejn Runi je sa desne strane napao gol protivnika a Ovenu uputio loptu, na prazan gol, ali Oven nije uspeo da smiri loptu pa ju je poslao preko prečke.

Povezana vest:  Izborna skupština FK Partizan 16. decembra