vladimir_petrovic_srb_irska

Petrović: Mečevi između Srbije i Hrvatske biće derbiji

 

Selektor fudbalske reprezentacija Srbije Vladimir Petrović složio se sa ocenama da će utakmice srpskog i hrvatskog nacionalnog tima privući najviše pažnje u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014.

-To će biti pravi derbiji, isto kao kada igraju Partizan i Crvena zvezda. Smatram da te utakmice treba tako i gledati, kao derbije. Treba im prići sportski, pa ko bude bolji neka pobedi, a politika neka ostane po strani – izjavio je Petrović po povratku iz Rio de Žaneira, gde je prisustvovao žrebanju grupa za Mundijal u Brazilu.

Povezana vest:  Robert Enke dobio ulicu u Hanoveru

Petrović nije bio zadovoljan ishodom žreba, kojim su, pored Srbije i Hrvatske, u A grupu svrstani državni timovi Belgije, Škotske, Makedonije i Velsa.

-Naša grupa je jedna od najtežih i mislim da smo mogli da prođemo bolje. Dosta reprezentacija je prošlo mnogo bolje od nas – smatra Petrović.

Kvalifikacioni ciklus takmičenja za Mundijal 2014. biće održan u periodu od 7. septembra 2012. do 15. oktobra 2013. godine. U evropskim kvalifikacijama direktan plasman na šampionat izboriće pobednici devet grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih timova igrati baraž za još četiri mesta na šampionatu.

Povezana vest:  Blekburn potpisao novi ugovor sa Stivom Kinom

Prvenstvo sveta u Brazilu biće održano u terminu od 12. juna do 13. jula 2014. godine.