ofk_beograd_bgd

Mirovale su mreže u poslednjoj kontrolnoj utakmici OFK Beograda.

 

OFK Beograd – Snagov 0:0

Limbuš – gledalaca 50. Sudija Esad Džaferović

OFK Beograd: Lukač, Milić M, Marković, Pjević, Stojiljković, Petrović, Krstić, Aleksić, Osmanagić, Mijić, Popović. Igrali su još: Mrvaljević, Milenović, Brkić, Jelić, Purović, Stanojević.

Snagov: Ogničius, Dumitru, Zećili, Bratu, Bereskae, Hanka, Janču, Joabe, Dinu, Florea, Kristea. Igrali su još: Hanč, Popa, Filip, Stanču, Batoi, Aleks, Udrea, Nistor.

Nisu iskoristili priliku Romantičari da savladaju rumunskog drugoligaša, iako su imali zrelije šanse. Kombinovani sastav plavo belih momaka nije iskazao svu svoju snagu i na kraju je izostala realizacija, a gledaoci su bili uskraćeni za golove. Međutim i pored praznih pušaka, šef stručnog štaba OFK Beograda Dejan Đurđević može da bude zadovoljan prikazanim. Borba za dresove postaje sve interesantnija.

Povezana vest:  Bajernu "na nišanu" pet titula

Po prikazanom u prvom delu, Romantičari imaju za čim da žale. Napadali su Beograđani sa svih strana. Opasnost pred golom Rumuna je vrebala od svakog igrača. Petrović je odlično kreirao igru u sredini terena, a odlično su ga pratili Mijić i Aleksić. Igralo se oštro i borbeno na celom terenu. Baš na centaršut Ivana Petrovića, Marko Milić propušta idealnu priliku posle šuta glavom. Već pomenuti tandem Mijić – Aleksić je kreirao narednu akciju. Mijić je odlično prošao po levoj strani, a nakon njegovog centaršuta Aleksić je pokušao u padu, ali lopta je završila pored gola.

Povezana vest:  Mažić: Ponos i čast je suditi najveću utakmicu u evropskom fudbalu

Drugi deo je bio nalik prvom. Romantičari su napadali, lopta je bila u više u njihovom posedu, ali jalovi napadi nisu realizovali terensku nadmoć. Na kraju pored odličnih akcija napadača, ali i štopera OFK Beograda, junak meča je bio golman Lukač. Pet minuta pre kraja sušreta uspeo je da zaustavi šut Rumunskog napadača u situaciji jedan na jedan.

Povezana vest:  Fudbaleri čačanskog Borca ponovo u štrajku

Poslednju proveru pred povratak u Beograd, OFK Beograd će imati već danas u 18 časova, a protivnik će biti ruski drugoligaš Sibir.