stanojevic_2_kolo

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Stanojević: Bitno je da budemo strpljivi

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević kazao je danas novinarima u Beogradu da će njegovi igrači morati više da reskiraju, ali i da budu strpljivi u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv belgijskog Genka.

-Moraćemo više da reskiramo, ali i da budemo strpljivi bez obzira da li imamo pozitivan rezultat. Trebaće nam puno koncentracije i moramo da budemo oprezni, pošto Genk u svakom trenutku može da postigne pogodak. Posebno su opasni iz kontranapada – ocenio je Stanojević.

Partizan je u prvom meču u Briselu, 26. jula, poražen sa 2:1. Revanš će se igrati sutra u Beogradu u 20.30, a trener crno-belih očekuje da Genk zaigra u nešto drugačijem sastavu.

Povezana vest:  Kapelo: Vreme je da Rusije dobije velikog protivnika

-U prvom kolu belgijskog prvenstva igrali su sa Bardom i Ogundžimijem u napadu. Očekujem da tako počnu i sutra, ali sam ubeđen da neće menjati sistem igre koji je 4-4-2 – rekao je Stanojević.

On je dodao da neće biti iznenađenje ako gosti budu imali veći posed lopte u sutrašnjoj utakmici.

-Ne trebamo da budemo nervozni. Ekipa je spremna za 120 minuta, a razmišljali smo i o penalima. Ništa ne prepuštamo slučaju – kazao je strateg crno-belih.

Prema Stanojevićevim rečima, u slučaju da Genk povede igrači Partizana moraju da „ostanu hladne glave“ i pokušaju da preokrenu rezultat.

Povezana vest:  Zvezda zvanično predstavila nove dresove

-Imamo mlade igrače koji u svakom trenutku mogu da reše meč. Oni zaslužuju da igraju i nisu tu kao alibi za eventualni neuspeh – dodao je on.

Stanojević je rekao da je savetovao igrače Partizana da ne prave faulove u „zoni šuta“, pošto gosti iz Belgije imaju „dobre izvođače prekida“.

-Imamo i mi nekoliko igrača koji dobro šutiraju sa distance. To je jedan od načina na koji možemo da probijemo njihovu odbranu – smatra Stanojević.

Trener Partizana rekao je da nema nedoumica oko sastava, kao i da Dijara „još traži formu“ posle povrede. On je dodao i da je veliko interesovanje navijača crno-belih za utakmicu sa Genkom „motiv više“ ekipi.

Povezana vest:  Falko: Imamo kvalitet za prolaz

Kapiten Partizana Saša Ilić kazao je da „nije sumnjao da će izostati podrška navijača“ i da je sada „sve na igračima“.

-Mogu da obećam da ćemo pružiti maksimum – dodao je Ilić.

Portparol Partizana Marko Vjetrović rekao je da su ulaznice za severnu i južnu tribinu stadiona u Humskoj rasporodate i da su pred meča sa Genkom „nadmašeni svi rekordi iz prošlih sezona kada je Partizan igrao Ligu šampiona“.