Mirko Vucinic-2011

Vučinić: Došao sam u najvoljeniji italijanski klub

 

Novoangažovani napadač Juventusa, crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić, izjavio je da je srećan što je prešao u jedan od najvećih svetskih klubova, koji je ujedno i najvoljeniji u Italiji. Za transfer Vučinića, koji je u Juventus stigao iz Rome, popularna „Stara dama“ je izdvojila sumu od 15 miliona evra, a on je u ponedeljak potpisao četvorogodišnji ugovor.

Povezana vest:  Domenek bez dogovora o obeštećenju sa čelnicima Saveza

-Ovo je vrhunac moje karijere. Sada sam član jednog od vodećih klubova sveta, kojeg Italijani najviše vole. Kada je moj agent pomenuo da sam interesantan Juventusu dileme nije bilo. Još ranije sam odlučio da odem iz Rome, mnogo pre dolaska novog trenera Luisa Enrikea – izjavio je Vučinić danas na zvaničnom predstavljanju u Torinu.

Povezana vest:  Eli Babalj: Kod Robija igraju samo najbolji

Premda su „crno-beli“ prošlu sezonu završili na sedmom mestu italijanske Serije A i drugu godinu zaredom neće igrati u Ligi šampiona, Vučinić smatra da u nastupajućem prvenstvu Juventus može da se takmiči s najboljim klubovima.

-Juventus je velika ekipa, napravili smo tim za pobede. Pokušaćemo da se kvalifikujemo za Ligu šampiona sledeće sezone i odigramo što više utakmica u tom takmičenju – poručio je 27. godišnji kapiten reprezentacije Crne Gore.

Povezana vest:  FSS želi EP za igrače do 19 godina