lukas_barrios_borusija_dortmund

Klop ljut na FS Paragvaja zbog povrede Bariosa

 

Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop izjavio je danas da je veoma ljut na čelnike Fudbalske federacije Paragvaja zbog davanja lažnih informacija o povredi napadača Lukasa Bariosa. Paragvajci su prvobitno saopštili da će Barios zbog povrede butnog mišića, koju je zaradio igrajući za nacionalni tim u finalu Kupa Amerike izostati sa terena dve do tri nedelje.

Povezana vest:  Kajzeri raskinuo ugovor sa Prosinečkim

Međutim, dodatni pregledi u Nemačkoj pokazali su da je povreda ozbilnije prirode i da će napadač morati duže da miruje, što znači da će propustiti start Bundes lige, a najverovatnije i početak Lige šampiona.

-Novi snimci pokazuju da je oštećenje mišića mnogo ozbiljnije nego što su nam u početku rekli. Prognoza je da će odsustvati šest nedelja, a to nas nervira i kvari odnose sa paragvajskom federacijom – rekao je Klop.

Povezana vest:  Kosovo naknadno u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji?

Barios je prošle sezone postigao 16 golova i bio jedan je od najzaslužnijih što je Dortmund posle devet godina uspeo da osvoji titulu šampiona Nemačke. Milioneri iz Dortmunda novu sezonu otvaraju u petak protiv Hamburgera.