UEFA_Liga_Sampiona copyKVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Tri crvena kartona i eliminacija Škota u Malmeu

Fudbalski prvak Škotske Glazgov Rendžers eliminisan je večeras iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je igrao nerešeno 1:1 u Švedskoj sa domaćim Malmeom.

Švedski šampion slavio je u prvoj utakmici sa 1:0, 26. jula u Glazgovu.

Prolaz Malmeu u narednu rundu obezbedio je Jiloan Hamad, golom u 80. minutu. Prethodno je Nikica Jelavić u 24. minutu doveo Rendžers u vođstvo.

Povezana vest:  Simeone: Poraz je došao u pravi čas

Škotski klub je večeras veći deo utakmice bio brojčano slabiji na terenu, pošto je već u 19. minutu Stiven Vitaker dobio crveni karton. On loptom pogodio protivničkog igrača, koji ga je prethodno faulirao.

U 66. minutu direktan crveni karton dobio je još jedan igrač gostiju, Madžid Bugera, koji je u skoku laktom udario igrača Malmea.

Povezana vest:  Milan bez kapitena iduća dva meseca

Isključenje su zaradili i domaći fudbaleri, pošto je Rikardinjo u 73. minutu zbog drugog žutoga kartona morao da napusti teren.

U četvrto kolo večeras se plasirao i ruski Rubin, koji je sa ukupno 4:1 bio bolji od Dinama iz Kijeva.

Žreb za narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se u petak u Nionu. Prve utakmice četvrtog kola igraće se 16. i 17. avgusta, a revanši 23. i 24. avgusta.

Povezana vest:  Potpredsednik Barselone demantovao dolazak Nejmara

Glazgov Rendžers i Dinamo Kijev takmičenje na međunarodnoj sceni nastaviće učešćem u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.