cesc_fabregasFabregasa od Barselone deli još šest miliona evra

Prema pisanju Marce, dogovor između Barselone i Arsenala oko Seska Fabregasa sve je bliže, ali dve strane još uvek razdvaja iznos od šest miliona evra.

„Topdžije“ su, naime, ustrajni u traženju 40 miliona evra za svog kapitena, dok Katalonci zasad nude 34 miliona. Ostalih šest miliona žele da plate naknadno na šta londonski klub u ovom trenutku ne pristaje.

Povezana vest:  Basta dao gol za pobedu Udinezea

Od 34 miliona koliko je Barselona spremna odmah da plati za fudbalera koji je ponikao u njenoj školi, 29 su klupski čelnici već i ranije nudili, a za dodatnih su pet miliona povećali ponudu nakon što je Fabregas sam pristao da mu se za toliki iznos umanji ukupna plata koju će primiti tokom trajanja ugovora.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Nemačka ubedljivo savladala Brazil

AS također u sredu navodi kako su stavovi Barselone i Arsenala oko Fabregasa bliži nego ikada, ali i da bi se pregovori mogli otegnuti još neko vreme. Zato se očekuje da će 24-godišnji vezni igrač napokon u subotu zaigrati za „topdžije“ u prijateljskoj utakmici protiv Benfike, nakon što je propustio klupsku turneju po Indoneziji, prijateljski meč protiv Kelna i Emirates Cup, sve zbog prilično misteriozne povrede.

Povezana vest:  Raul: Nemačka je spremna da osvoji Mundijal

AS dodaje i kako je za četvrtak u planu snimanje službene Arsenalove fotografije za novu sezonu. U klubu navodno zbog „slučaja Fabregas“ planiraju da naprave dve fotografije, jednu na kojoj je kapiten katalonski fudbaler, a drugu na kojoj traku oko ruke ima Holanđanin Robin van Persi.