tomic_1_par_vs_genk

KVALIFIKACIJE  ZA LŠ, PARTZIZAN – GENK 1:1

Nema mušeme u Humskoj!

Fudbalska Srbija neće ove godine gledati mušemu sa prepoznatljivom loptom na centra stadiona u Humskoj! Krivac za poraz šampiona Srbije u drugom kolu kvalifikacija je mladi Miljković, koji je u 58. Minute poklonio penal gostima, kada je ničim izazvan igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Istine radi, nisu se ni Belgijanci prestavili kao tim za velika dela, ali su pokazali da se disciplinom može sve…

Partizan nije ziheraški krenuo na goste, što je Fortuna mogla da nagradi u nekoliko navrata. Pokušavali su crno-beli da dođu do gola Belgijanaca uglavnom preko leve strane (Volkov) a eksplozija oduševljenja zbila se u 40. minutu kada je Eduardo prošao po levom boku, uputivši centaršut po zemlji, da bi skroz na drugoj strani Nemanja Tomić šutno ne tako dobro ali je golman Genka Koteleš kiksirao, što je bilo dovoljno za – 1:0.

Povezana vest:  Geceova kopačka na humanitarnoj aukciji

Kada se očekivalo da gosti padnu u nakaut, videlo se da ovaj tim Partizana nema kvalitet više za velika dela. Slabo su se kretali bez lopte a borbeni I disciplinovani Belgijancu su uspeli da umrtve crno-bele, koji su tek zapretili preko Volkova koji je pogodio prečku posle šuta glavom.

Iz jedne situacije koja nije nagoveštavala ništa dobro za goste, posle centaršuta lopta se zalepila za ruku Miljkovića, što je bilo dovoljno da Belgijanci dobiju priliku da iz penala postignu gol(Fosen) u 58. minutu.

Povezana vest:  Zajednica superligaša apeluje na smirivanje situacije

Pokušao je onda trener Stanojović da probudi ekipu ubacivši  u igru Babića i Markovića, ali osim jedne dobre prilike tinejdzera(Marković), crno-beli nisu mogli ništa više da urade, tako da ne tako sjajni Belgijanci idu u baraž za Ligu šampiona.

PARTIZAN – GENK 1:1 (prvi meč 1:2)

Strelci: 1:0  Tomić 40. 1:1 Fosen (penal) 58.

Povezana vest:  Milović: Dokazali smo da nam je mesto u Superligi

STADION: Partizan. Gledalaca: 30.000. Sudija: Neveš Moreira de Sousa.

PARTIZAN: Stojković , Miljković, Ivanov, Rnić, Volkov , Kamara, Ilić(Ninković), Vukić, Tomić(Babić), Eduardo, Šćepović(L.Marković).

GENK: Koteleš,  Darvael, Nadson, Džonelet, Pudil , Vanden Bore, Hubert, Tozer, De Brujn, Fosen(Barda), Ogunjimi(Kenedi).

PHOTO: ataimages.rs