bajern_ninberg_slavljeTreneri u Bundesligi: Bajern je favorit

Kao i praktično svake sezone, fudbaleri Bajerna i u novu u Bundesligi ulaze kao favorit za osvajanje naslova prvaka, iako su prošle sezone osvojili tek treće mesto.

Naslov prvaka je tada još tri kola pre kraja prvenstva osvojila dortmundska Borusija, koja je i dominirala tokom cele sezone. Ali, njen trener Jirgen Klop jedan je od 16 trenera (od ukupno 18) koji su gurnuli Bajern u ulogu favorita u novoj sezoni.

Povezana vest:  Rodžers: Nadam se da će Staridž igrati protiv Čelsija

-Ono što smo učinili prošle sezone, biti na vrhu i ostati na njemu, biće jako, jako teško ponoviti – kaže Klop.

Bajern iz sezone u sezonu ulazi kao najveći favorit za osvajanje titule prvaka, ali ih je u zadnjih 10 godina u Bundesligi osvojio samo pet. Prošle sezone nije gledao u leđa samo Borusiji, već i Bajeru iz Leverkuzena, kojeg je vodio iskusni Jup Hejnkes. Nakon toga je prihvatio ponudu za svoj treći mandat na klupi Bajerna.

Povezana vest:  Božić je poranio za Sir Alexa Fergusona

Iako je nekada bio vrsni strelac, sa 220 golova treći svih vremena u Bundesligi, danas trenerski veteran drži da je ključ uspeha u odbrani.

-Napad dobija utakmice, ali odbrana osvaja prvenstvo. Moramo biti stabilniji u odbrani – tvrdi 66-godišnji Hejnkes.

Prošle sezone je Bajern primio čak 44 gola. Prema Hejnkesu, oko 15 previše. Stoga je bavarski gigant u letnjem prelaznom roku najviše računa vodio o igračima koji će osnažiti odbranu, te je na njih utrošio oko 44 miliona evra.

Povezana vest:  Vijla: Cesc Fabregas je moja slabost!

Najveće pojačanje je golman Manuel Nojer, čuvar mreže nemačke reprezentacije koji je stigao iz Šalkea. Od njega u Bajernu očekuju da, kao nekada Oliver Kan, bude dugoročno rešenje na golu. Uz njega, Bavarci su odbranu pojačali s Brazilcem Rafinhom iz Đenove i nemačkim reprezentativcem Žeromeom Boatengom iz Mančester Sitija. Obojica su već igrali u Bundesligi i prilagodba na nemački fudbal im neće biti nikakav problem.